Koka - Arena 26:38

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S povratnicama u prvu ekipu Alenkom Benazic i Tanjom Kiridžic, koje su zbog kazne bile prisiljene preskociti prošlotjedni ogled protiv Sesvecanki, "arenašice" su upisale uvjerljivu pobjedu na gostovanju u Varaždinu.

Rukometašice Koke, koje su proljetos pomalo neocekivano na nadjacale Puljanke na njihovom parketu, ovoga puta nisu imale previše šansi protiv raspoloženih pulenki trenera Rade Gligorovica, koje su ovom prilikom željele dokazati da je poraz protiv Sesveta bio samo jedan "loš dan u uredu".

Na krilima uvjerljive domace pobjede protiv Nature Agro na otvaranju drugog dijela sezone, varaždinske su rukometašice u susret ušle rastrcane te prvih 20-ak minuta uspjele održavati rezultatsku neizvjesnost (10:10).

Škripalo je u tim trenucima u pulskoj obrani "6-0", što su znale iskoristiti rukometašice Koke koje nisu dopuštale kvalitetnijim Puljankama da se rezultatski odlijepe. Uocivši da se stvari na razvijaju najbolje, u tom je trenutku dobro reagirala gostujuca klupa i "arenašice" su u obrani zaigrale "5-1", cime je domacim igracicama onemogucen brzi protok lopte, pa je uskoro uslijedilo rezultatsko odvajanje.

Do odmora je pulska prednost narasla vec na sedam "koraka" (13:20), da bi u nastavku gošce još dodale gas i nametnule ritam koji Varaždinke nisu mogle pratiti te su ih "arenašice" u potpunosti pretrcale.

Frcale su pulske kontre i polukontre kojima se varaždinske rukometašice nisu mogle othrvati, a prednost je rasla kako se ogled bližio kraju, što je omogucilo treneru Gligorovicu da u posljednjih desetak minuta pruži priliku mladim snagama koje su susret zakljucile s velikih 12 golova razlike (26:38).

KOKA
: Vrancic, Veble, Jalušic 4, Horvat 3, Mužek 7 (3), Tomaškovic 1 (1), Markovic, Požder 2, Lovrencic, Tomašek 4, Sekelj, Sušec 2, Hadrovic 1, Malic 2, Karlovcec, Furijan.

ARENA
: Vukic, Bašic 1 (1), Mudronja 1, Gaborovic 1, Petretic, Miloševic 4, Kiridžic 8, Maras 2, Jajcevic 3 (2), Benazic 4, Gavranic 8 (2), Radic, Nikcevic 6, Kajganic.

Utakmica 15. kola. Gradska sportska dvorana. Gledatelja: 50. Suci: Gordan Lukic i Mario Stipinovic (oba Zagreb). Sedmerci: Koka 6 (4), Arena 8 (5). Iskljucenja: Koka 10, Arena 12 minuta.


Podijeli: Facebook Twiter