Koja je najtraženija pjesma na sprovodima?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vesela pjesma iz filma 'Bryanov život' legendarne grupe britanskih komičara Montyja Pythona - "Always Look On The Bright Side Of Life", najtraženija je na sprovodima u Velikoj Britaniji, pokazalo je istraživanje provedeno na 30.000 sprovoda.

Ta je pjesma s prvog mjesta istisnula legendarnu stvar Franka Sinatre "My Way", najtraženiju čak 12 godina zaredom, koja se ove godine našla na petom mjestu, prenosi BBC News.

"Always Look On The Bright Side Of Life" napisao je Eric Idle za film "Bryanov život", 1979. zabranjen u Norveškoj i Irskoj. Pjesma koju je Eric Idle pjevao na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012., skočila je s 13. mjesta, gdje se nalazila prije tri godine, na prvo mjesto ove godine. Studija je pokazala da je Elvis Presley najtraženiji solo pjevač, a najpopularnija grupa je Queen s pjemama "Who Wants to Live Forever" i "Don't Stop Me Now". U top deset našle su se i pjesme pojedinih popularnih TV serija, poput "Mućki".

Operacijski direktor organizacije "The Co-operative Funeralcare" rekao je da se radi o generacijskom pomaku u stavovima prema pogrebima i izboru muzike koja će na njima svirati.

"Glazba je postala toliko važan dio u ljudskim životima tako da je izbor glazbe postao važan i na sprovodima. Raznolikost pjesama koje sviraju na pogrebima danas pokazuje kako sve više i više ljudi odabire personalizirati pogrebe", dodao je.

U međuvremenu, tradicionalne himne, nogometne himne i klasične pop pjesme nastavljaju biti u vrhu popisa "pogrebne glazbene ljestvice", poput "The Lord is My Shepherd", tematske pjesme britanskog nogometnog programa "Match of the Day" i "Angels" Robbieja Williamsa u topu 10.

No, u studiji koju je provela organizacija "The Co-operative Funeralcare", više od 84 posto direktora pogrebnih poduzeća reklo je da tradicionalni i klasični komadi padaju u popularnosti brže od bilo koje druge vrste glazbe. Studija je pokazala da ih je samo devet u topu 20 glazbenih izbora za sprovode. (Hina)

Pjesmu "Always Look On The Bright Side Of Lifemožete poslušati OVDJE


Podijeli: Facebook Twiter