Kod Umažanina pronađeno devet kilograma marihuane

Dio zaplijenjene marihuane koja je pronađena u kuči Sandra Udovića u Bratovićima
Dio zaplijenjene marihuane koja je pronađena u kuči Sandra Udovića u Bratovićima

Sandro Udović (35) u nedjelju je u Zagrebu uhićen s nešto više od pola kilograma marihuane. No, to nije bila sva droga što ju je policija kod njega pronašla. U njegovom domu u Bratovićima u Istri otkriveno je još 8,3 kilograma marihuane, te stabljike indijske konoplje što su ostale od uzgoja.

Ne potvrđujući jesu li policajci imali informacije o Udovićevom dolasku iz Istre, iz Policijske uprave zagrebačke jučer su potvrdili da je 35-godišnjak u nedjelju navečer zaustavljen na naplatnim kućicama Lučko, a paket sa 657 grama marihuane nađen je u Udovićevoj Renault Laguni, pulskih registracijskih oznaka, ispod vozačevog sjedala.

Nakon što su policajci pregledali automobil na temelju sudskog naloga, istoga dana pretražena je u Udovićeva kuća u Bratovićima kod Baderne u kojoj je pronađen ostatak droge, kao i vaga za precizno mjerenje. Nakon kriminalističkog istraživanja 35-godišnjak je završio iza rešetaka. Zaplijenjena droga bi na tržištu dosegla vrijednost i do 300.000 kuna. Doznajemo da Udović do sada nije bio prijavljivan za zloporabu droge, već za nekoliko prijevara.

Policija je obavila pretres kuće i garaže, a na tavanu pronađeno preostalih 8.334 grama marihuane. Roditelje Sandra Udovića, s kojima smo razgovarali u njihovom domu, jako je uzrujala vijest da im je sin završio iza rešetaka zbog dilanja droge.

- Sandro živi u Umagu, dok kod nas ima prijavljeno prebivalište. Protekli vikend je proveo kod nas i onda otišao na put, kazala nam je Sandrova majka, te dodala da je policija i u ponedjeljak bila kod njih.

Sandrov otac Milan je pak dodao da je obitelj u financijskim problemima i da pretpostavlja da je upravo to navelo njihovog sina na "posao" s drogom. Sa sinom se nakon uhićenja još nije čuo.

- Postupak mog sina je čin očajnika. Htio je doći do sredstava da možemo vratit dugove koje imamo. Sandro je to napravio zbog financijske situacije jer nemamo više kamo. Vjerujte, kompleksne su to stvari. Mi ulažemo, a zbog raznih nameta države ostaju nam samo obaveze i dugovi. Kao što vidite, nismo se obogatili, ne bahatimo se i ne živimo na visokoj nozi, ispričao nam je Milan Udović. Naime, obitelj Udović tijekom ljeta u najmu ima karting stazu u Vrsaru, a svojevremeno su imali i mehaničarsku radnju u Poreču koja je, međutim, propala.

I jedan Sandrov poznanik nam je kazao da je ovaj navodno bio u financijskoj krizi. Prema njegovim riječima Udović se nije drogirao, a ni dilao drogu. (Mateo SARDELIN, Ana RAIĆ-KNEŽEVIĆ/Foto PU zagrebačka)


Podijeli: Facebook Twiter