Kod tunela Učka poginuo 45-godišnji Puljanin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potvrđen je identitet vozača automobila koji je u četvrtak poslijepodne poginuo u teškoj prometnoj nesreći što se dogodila na brzoj cesti između tunela Učka i Rijeke. Radi se o 45-godišnjem D. U. iz Pule koji je u trenutku stradavanja bio za upravljačem službenog vozila Hrvatskog telekoma, a koji je preminuo na mjestu događaja. Već se u prvom trenutku sumnjalo da je upravo on bio za upravljačem automobila, no službeni organi nisu željeli izlaziti u javnost s identitetom stradalnika dok nisu obavljene dodatne provjere i to nije izvan svake sumnje potvrđeno.

Kako je priopćeno iz PU primorsko-goranske, nesreća se zbila oko 16.30 sati i to nadomak mjesta Veprinac. Puljanin se nalazio za upravljačem škode fabije, zagrebačkih registarskih oznaka, i kretao se iz smjera Rijeke u smjeru Pule. Očevidom je do sada utvrđeno da je izgubio kontrolu nad automobilom u nepreglednom zavoju gdje je prešao na lijevu stranu kolnika i najprije udario u metalnu zaštitnu ogradu.

Automobil se od udarca u ogradu odbio nakon čega je udario u teretno vozilo poljske registracije, koje se kretalo u suprotnom smjeru prema Rijeci i kojim je upravljao 39-godišnji poljski državljanin, rečeno je o rezultatima očevida iz policije. Okolnosti prometne nesreće još uvijek nisu do kraja razjašnjene, posebice iz kojeg je razloga vozač automobila u zavoju prešao na suprotnu stranu ceste. Kolnik je u trenucima kada se dogodila nesreća bio mokar od kiše i vrlo sklizak, no je li razlog gubitka kontrole i prelaska na drugu stranu prometnice proklizavanje, za sada se može samo nagađati.

U daljnjem postupku zasigurno će se provjeriti i brzina kretanja kako škode fabije tako i šlepera što će dodatno rasvijetliti način na koji je došlo do nesreće. Iako iz službenog policijskog priopćenja nije vidljivo što se dogodilo s automobilom nakon što se odbio od odbojnika te bočnom stranom udario u šleper. (Š. BRNČIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter