Kod Slunja poginuli vozaci, žena i dijete

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetvero poginulih, medu kojima je i desetogodišnja djevojcica, te još troje teško ozlijedenih - jeziva je bilanca stravicnog sudara dvaju automobila koji se dogodio u ponedjeljak na državnoj cesti D-1 u Pavlovcu kod Slunja.

Do nesrece je došlo oko 13.20 sati kada je škoda felicia zagrebackih registracijskih oznaka, koju je u pravcu Karlovca vozio 74-godišnjak, iz još uvijek neutvrdenih razloga prešla na suprotnu stranu ceste. Škoda je potom udarila u opel corsu karlovackih registracijskih oznaka u kojoj se nalazilo cak šestero putnika - troje odraslih i troje djece.

Na licu mjesta poginuli su putnici iz opela, supružnici iz slunjskog zaseoka Nikšic i desetogodišnja djevojcica, navodno njihova kcer. Preostalih troje putnika iz corse, vozaceva sestra i dvojica njenih sinova u dobi od šest i devet godina, teško su ozlijedeni te su vozilima hitne pomoci odmah prebaceni u karlovacku Opcu bolnicu. Kobne ozljede u sudaru je zadobio i vozac škode koji je skrivio nesrecu. On je preminuo u bolnickim kolima na putu do Karlovca.

Prve informacije govorile su da se troje preživjelih nalazi u kriticnom stanju. No u Opcoj bolnici Karlovac doznali smo da su, unatoc teškim ozljedama glave, prsnog koša i polomljenim udovima, svi stabilizirani s relativno dobrim prognozama za oporavak. U bolnicu su, osim fizickih ozljeda, svi dopremljeni u stanju teškog šoka, pogotovo odrasla žena koja, kako doznajemo, policajcima nije uspjela reci niti tko je bio u autu.

Na mjestu nesrece zatekli smo stravicnu sliku. Corsa je bila zabijena u brdo s desne strane ceste (što svjedoci da je vozac pokušao izbjeci sudar), razbacane stvari i tijela prekrivena folijama. Felicia je pak od siline udara bila okrenuta za 180 stupnjeva i prednjim dijelom takoder usmjerena u pravcu Slunja.

U Pavlovac je odmah stigao i istražni sudac Županijskog suda u Karlovcu Mladen Kosijer, no niti on nije mogao sa sigurnošcu utvrditi je li do sudara došlo jer je vozac Škode krenuo u pretjecanje ili je na suprotni trak skrenuo iz nekog drugog razloga. Više nam nisu znali reci niti putnici iz drugih vozila koji su se zatekli na mjestu nesrece. (Damir KUNDIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter