Kod Rojca niknuo urbani vrt

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za vikend je kod Centra gradskih udruga Rojc niknuo urbani vrt. Na zelenim površinama uredeni su cvjetnjak, gredice za vrt prirodnog poljodjelstva, spirala sa zacinima te šumski vrt s grmljem i vockama.

Tridesetak volontera najprije je ocistilo teren od otpada, a potom su krenuli u realizaciju veceg dijela prethodno napravljenog nacrta urbanog vrta. Nacrt je izraden za vrijeme održavanja besplatnih edukativnih radionica o alternativnim metodama vrtlarenja i permakulturi, koje su organizirali inicijativa gradana i Zelena Istra.

Unatoc tomu što je volonterima bio osiguran alat, materijal za gredice, zemlja, sadnice, ali i rucak, mnogi polaznici radionica donirali su vlastite sadnice, cvijece i zacine, dok je Herculanea dala svoj doprinos u šljunku za izradu staza.

Organizatori kažu da ce akcija biti nastavljena, a dodatne informacije mogu se pronaci na linku http://twiki.pula.org/bin/view/Rojc/UrbaniVrtRojc. Inicijativa je provedena zahvaljujuci financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.


Podijeli: Facebook Twiter