Kod Roca gorjeli borovi i nisko raslinje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Požar koji je poslijepodne izbio kod Željeznicke stanice Roc, lokaliziran je u 15.50 sati. Pravovremenom vatrogasnom intervencijom sprijeceno je njegovo širenje u pravcu Cicarije.

- Opožareno je oko 2.000 cetvornih metara površine, borova i niskog raslinja, saznajemo od zamjenika zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Buzet Denisa Prodana.

U gašenju su sudjelovali vatrogasci JVP Buzet i DVD Buzet Operativne grupe Roc. Dojavu su zaprimili u 14.49 sati. Uzrok požara za sada je nepoznat.

Vatrogasna sezona na sjeveru Istre ocito je u punom jeku. Buzetski vatrogasci kojima su u pomoc priskocile kolege iz citave Istre, 11. veljace gasili su veliki požar izmedu Sluma i Genetskog centra na Cicariji.

Prošlog petka ponovo su se uhvatili u koštac sa vatrenom stihijom. Požar je tada izbio izmedu Donje i Gornje Nugle, prešao prugu i proširio se prema nepristupacnom terenu u pravcu Genetskog centra i Sluma na Cicariji. Veci dio požara stavljen je pod kontrolu tek nakon petnaestak naleta kanadera koji su u Istru doletjeli iz Zadra. Iako je vatra stigla nadomak Nugle, niti u jednom trenutku nije zaprijetila selu. (G. C. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter