Kod Pomera ce se graditi mini hotel

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Javna rasprava o urbanistickom planu uredenja turistickog punkta Pomer, ciju je izradu financirao investitor Nenad Škoric, otvorena je u utorak, a plan su u prostorijama Albaneža u Pomeru predstavile Marija Vareško, strucna suradnica za prostorno planiranje i komunalni sustav Opcine Medulin, i Eli Mišan iz Urbisa, odgovorna voditeljica izrade plana.

- Turisticki punkt nalazi se sjeverno od naselja Pomer na privatnoj parceli vecoj od hektara, no objekti ce se graditi na površini od osam tisuca kvadratnih metara koja je urbanizirana 2006. Na tom ce se prostoru izgraditi mini hotel u stilu stare istarske stancije na dvije etaže, uz koji ce biti ugostiteljsko-zabavni sadržaji, sportsko-rekreacijski dio i parkiralište. Objekti se nalaze otprilike kilometar od mora, rekla je Mišan i dodala da je na tom punktu u dogovoru s Opcinom UPU-om dozvoljen objekt s 40 ležajeva.

Tridesetak mještana i vlasnika parcela na tom podrucju s velikim je zanimanjem popratilo izlaganje. Svi oni su bili suglasni da se dozvoli gradnja investicije za koju smatraju da ce koristiti i samim Pomercima. Najviše ih je zabrinjavala cinjenica da se spomenuti turisticki punkt nalazi usred poljoprivrednih parcela koje se obraduju, što izaziva bojazan da ce Škoricu nakon otvaranja poceti smetati susjedna poljoprivredna djelatnost i da ce zbog toga nastati problemi.

Planira se da gradnja pocne sljedece godine. Javna rasprava traje do 21. ožujka do kada svi mještani opcine Medulin mogu dobiti uvid u Urbanisticki plan uredenja turistickog punkta Pomer i zapisati eventualne primjedbe i prijedloge u prostorijama Opcine u radno vrijeme.


Podijeli: Facebook Twiter