Kod Plomina se zapalio putnički autobus

Autobus se zapalio u vožnji (M. SARDELIN)
Autobus se zapalio u vožnji (M. SARDELIN)

Autobus Croatia busa zagrebačke registracije koji je prometovao na redovnoj liniji Zagreb - Rovinj u ponedjeljak se, oko 12.20 sati, zapalio tijekom vožnje nedaleko od Plomina i u potpunosti izgorio. U kritičnom trenutku u autobusu je bilo 15 putnika i vozač, a svi su na vrijeme izašli iz vozila i srećom prošli bez ozljeda.

Na mjesto događaja žurno su upućeni labinski vatrogasci te policajci iz labinske postaje, a nakon gašenja požara policija je započela s očevidom.

Dim iz motora

- Na teren smo izašli s tri gasitelja i dva vozila. Požar smo lokalizirali nešto više od pola sata nakon dojave, a u potpunosti smo ga ugasili u 14 sati. Nitko od putnika nije ozlijeđen, kao ni vozač. Uspjeli smo spasiti i sve osobne stvari i prtljagu. Autobus je nažalost u potpunosti izgorio, kazao nam je zapovjednik labinskih vatrogasaca Darko Vitasović.

Naime, putnici koji su putovali prema Rovinju su nakon požara zbrinuti drugim autobusom. Požar je izbio nakon što je iz stražnjeg djela autobusa, u predjelu motora, izbio dim. Vozač je primijetio da nešto ne valja te je prešao preko suprotne kolničke trake na ugibalište i zaustavio se. Svi putnici su mahom izašli i izvukli svoje stvari. Vozač je dobro reagirao jer nije zaustavio autobus preblizu šume zbog mogućnosti od širenja požara na gustu šumu. (Napisao i snimio Mateo SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter