Kod «navijaca» pištolji i bokseri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Objava fotografija izgrednika s maksimirskih tribina policiji se pokazala kao pun pogodak. U srijedu poslijepodne u prostorijama zagrebacke policije nalazilo se vec deset osoba, koje su privedene ili su se same javile nakon što su objavljene njihove fotografije.

Tijekom jutra obavljen je niz pretraga «navijackih» stanova i kuca, a pokazalo se da se ne radi o bezazlenim vandalima. Naime, kod cetvorice «navijaca» pronadeni su pištolji. Radi se o jednom malokalibarskom pištolju, dva plinska te jednom signalnom. Zaplijenjen je i cijeli arsenal navijacke pirotehnike, uglavnom dimnih kutija i baklji, a kod najratobornijih pronadeni su i bokseri.



Policijski telefoni u srijedu su neprestano zvonili, a gradani su dojavljivali da misle da su «navijaci» s fotografija njihovi susjedi i poznanici. Neke dojave pokazale su se tocnima, a navodno su se neki navijaci organizirali i sami pokucali na vrata policijske postaje.

Medutim, kako doznajemo, još uvijek nije pronaden huligan koji je bacio «topovski udar» i teško ozlijedio interventnog policajca Kristijana Troktera (33).

Istovremeno, zdravstveno stanje ranjenog navijaca Marija Galica (29), kojeg je iz službenog pištolja prostrijelio policajac, znatno se pogoršalo. Lijecnici KBC-a Zagreb primijetili su pocetak razvoja sepse te su ga morali podvrgnuti još jednoj operaciji.


Podijeli: Facebook Twiter