Kod Mlina odsad kružnim tokom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U utorak je za promet otvoren kružni tok kod Mlina u Puli, na raskrižju Vodnjanske i Tršcanske ulice. Prema rijecima procelnika za komunalni sustav i imovinu Damira Prhata, pripremni radovi ukljucivali su izmještanje javne rasvjete i semafora te proširivanje javne površine, iscrtavanje horizontalne signalizacije i montiranje plasticnih elemenata.

- Zahvaljujuci brzo izvedenim radovima, uspjeli smo uoci sezone odraditi ovaj posao. Promet se odvija nesmetano i kružni tok je u potpunosti pokazao svoju funkcionalnost. Ovaj tjedan bit ce postavljen i kružni tok kod Getroa gdje su svi gradevinski radovi gotovi, a potom ce 6. lipnja poceti radovi na preostalim montažnim kružnim tokovima duž obilaznice koji bi trebali biti gotovi krajem lipnja, rekao je procelnik Prhat.



Gradonacelnik Boris Miletic pohvalio je brzinu radova i ustvrdio da su prve reakcije vozaca vrlo pozitivne. - Ovim kružnim tokovima postigli smo povecanje sigurnosti prometa i poboljšali protocnost. Nadam se da ce se sada više koristiti i Tršcanska ulica, rekao je Miletic.

Vrijednost svih izvedenih radova na ovom kružnom toku je 380 tisuca kuna bez PDV-a, odnosno 467 tisuca s PDV-om. Postavljanje plasticnog kružnog toka kod Getroa koštat ce 246 tisuca sa PDV-om, dok ce svi ostali duž obilaznice, a rijec je o tri rotora na križanjima sa Šišanskom, Medulinskom i Premanturskom cestom, koštati još 996 tisuca kuna s PDV-om.



Prva dva u cijelosti financira Grad iz proracuna, putem Programa pojacanog održavanja prometnica, dok ce one na obilaznici sufinancirati dogovorno sa Županijskom upravom za ceste. Za izvodaca tih radova, izmedu dvije pristigle ponude, odabrana je povoljnija, ona pulske tvrtke Cesta. (S. ZRINIC TERLEVIC, snimio N. LAZAREVIC)


Podijeli: Facebook Twiter