Kod Mlina i Getroa protocnije i puno sigurnije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonacelnik Boris Miletic i procelnik Damir Prhat održali su konferenciju za novinare u povodu pocetka postavljanja privremenih kružnih tokova na raskrižjima obilaznice s Tršcanskom (kod Mlina) i Industrijskom ulicom (kod Getroa). Netom prije presice zbog rizicnog skretanja ulijevo iz Tršcanske ulice prema Velom Vrhu za dlaku je izbjegnuta saobracajna nesreca, cemu je svjedocio sam gradonacelnik.

- Prije poboljšanja protocnosti inzistiramo na povecanju sigurnosti i upravo je ovaj slucaj potvrdio ispravnost projekta postavljanja privremenih kružnih tokova. Lijevo skretanje je izuzetno opasno i realizacijom projekta sigurno ce se pridonijeti sigurnosti te ce Tršcansku ulicu vozaci poceti puno više koristiti, a samim time rasteretit ce ostali pulski promet. Idemo prema turistickoj sezoni i ocekuje se još gušci promet, a ovim cemo ga uciniti znacajno protocnijim i sigurnijim, rekao je gradonacelnik prezentirajuci projekt.

Montaža kružnih tokova privremeno je rješenje jer bi u buducnosti Hrvatske ceste do Velog Vrha trebale izgraditi cetverotracnu prometnicu s kružnim tokom na dva nivoa upravo na lokaciji raskrižja kod Mlina. Medutim, dok se to ne realizira, za poboljšanje protocnosti i sigurnosti poslužit ce i montažni rotori.

- Na ovaj nacin uvelike radimo na unapredenju prometnog sustava. Zapocet ce se s pripremnim radovima uklanjanja signalizacije, rasvjete i semafora, zatim manjim gradevinskim radovima na prilagodbi raskrižja i na koncu montažom kružnih tokova. Kod Getroa ce obuhvat gradevinskih radova biti malo veci jer se ureduje i dio industrijske zone.

Isticemo odlicnu suradnju sa Županijskom upravom za ceste i Hrvatskim cestama, koje su u rekordnom roku izdale suglasnosti pa je krajnji rok za završetak radova 15. lipnja, kada pocinje turisticka sezona. No, vjerujemo da bismo radove mogli okoncati i prije, možda cak do kraja mjeseca, najavio je Prhat, koji smatra da do same montaže rotora radovi nece znacajnije utjecati na promet.

Vrijednost investicije za oba rotora iznosi nešto manje od 800 tisuca kuna, a financirat ce ih u potpunosti Grad iz Programa pojacanog održavanja prometnica. Uz ova dva kružna toka, uskoro bi trebali poceti radovi (odabir izvodaca na natjecaju je 10. svibnja) i montiranje tri takva objekta na raskrižjima obilaznice sa Šišanskom, Medulinskom i Premanturskom cestom.


Podijeli: Facebook Twiter