Kod mjesta Pariži i Butkovići gorila šuma i nisko raslinje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U požaru koji je izbio iza 14 sati u utorak između mjesta Gajmovići - Banovci - Boljki nedaleko sela Pariži izgorjelo je oko 20 do 25 hektara niskog raslinja i šume, a oko 17 sati je 50-tak vatrogasaca gotovo lokaliziralo požar, izvijestio je glavni zapovjednik istarskih vatrogasaca Dino Kozlevac.

- Radi požara koji je izbio na tom području isključena je struja, a na terenu su pored 50 vatrogasaca sa 18 vozila i djelatnici HEP-a i Vodovoda. Staru cestu Pazin - Žminj smo na kratko zatvorili, no sada u popodnevnim satima je promet normaliziran. U jednom naletu je na vatrenu stihiju vodu istovario i air traktor, no u međuvremenu je požar izbio kod mjesta Butkovići i Juršići te smo ga uputili tamo da "stuče" požar još u počecima, kazao nam je Kozlevac.

Na terenu u Butkovićima je oko 20 vatrogasaca iz Javne postrojbe iz Pule te dobrovoljnih društava iz Vodnjana, Savičente, Pule i Peroja. No, za požar kod mjesta Pariži bilo je potrebno više ljudi iz pazinske, porečke, pulske, rovinjske i buzetske Javne postrojbe te dobrovoljaca iz Pazina i Žminja.(M.SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter