Kod Marcane poginuo E. K. iz Barbana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

E. K. (31) iz Barbana poginuo je u teškoj prometnoj nesreci koja se u nedjelju oko 16 sati dogodila na cesti Marcana - Prodol. Do nesrece je došlo kada je E. K., krecuci se Kawasakijem iz smjera Marcane prema Barbanu, pretjecao osobni automobil Renault francuskih registracijskih oznaka kojim je upravljao Z. M. (63) iz Medulina, koji se takoder kretao prema Barbanu. Z. M. je izlaskom iz desnog zavoja poceo skretati ulijevo na poljski put i nije vidio da mu se približava E. K. Motociklist je udario u lijevu bocnu stranu automobila te zajedno s motociklom pao na travnatu površinu. Dolaskom hitne pomoci mladicu je pružena prva pomoc, medutim od zadobivenih ozljeda preminuo je na hitnom traktu Opce bolnice Pula.

Vozac automobila nije bio pod utjecajem alkohola. Naložena je obdukcija te vještacenje oba vozila. Detaljnije informacije bit ce poznate nakon završetka ocevida.

Cesta na kojoj se dogodila ova teška prometna nesreca je ravna s jednim blagim zavojem, a u okolici nema kuca. Mjesto na kojem je došlo do sudara takoder je na ravnom dijelu ceste i, osim pijeska na cesti, ništa nije upucivalo na to da se ondje dogodila nesreca sa smrtnim posljedicama. Naime, automobil i motocikl koji su bili s lijeve strane ceste gledajuci u smjeru Marcane bili su gotovo neošteceni, a na cesti nije bilo razasutih dijelova. O udarcu motocikla u Renault "svjedoci" samo nekoliko ogrebotina s lijeve strane auta.

Broj smrtno stradalih u Istarskoj županiji ove godine s ovom nesrecom popeo se na 32.


Podijeli: Facebook Twiter