Kod Ludbrega istekle opasne kemikalije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Jakomu, tvrtki u Kelemenu, u blizini Ludbrega, istekle su opasne kemikalije u bazen skladišta, izvijestila je varaždinska policija. Više informacija ocekuje se nakon policijskog ocevida, kaže glasnogovornica varaždinske Policijske uprave Marina Kolaric.

Vatrogasci su djelomice uspjeli ocistiti prostor u pogonu Jakoma. Od glasnogovornice varaždinske policije Marine Kolaric doznaje se da su na terenu policija, vatrogasci i inspektor zaštite okoliša te da je zasad utvrdeno kako nema opasnosti za okolno stanovništvo.



Na pitanje je li istjecanje kemikalija doista uzrokovao provalnik, kako su prenijeli neki mediji, glasnogovornica Kolaric je odgovorila da je u skladištu Jakoma, tvrtke koja se bavi uvozom i distribucijom opasnih kemikalija, pronadeno nekoliko prevrnutih bacava, a tek ce se ocevidom utvrditi jesu li one namjerno prevrnute i je li netko nasilno ušao u krug tvrtke.

Mediji prenose da je u bazen skladišta tvrtke iscurila neutvrdena kolicina sumporne, mravlje i octene kiseline, vodikova peroksida, natrijeva hipoklorida i destilirane vode, ali zasad o tome nema službene potvrde.


Podijeli: Facebook Twiter