Kod Labinjana zaplijenjeno 5 kg marihuane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od pet kilograma marihuane, tocnije 5,042 grama, cija bi vrijednost ulicnom preprodajom dosegla vrtoglavih 350 tisuca kuna, zaplijenjeno je od 25-godišnjeg M. J. iz Labina.

On je po dovršetku kriminalistickog istraživanja u subotu u 19.30 sati uz kaznenu prijavu za zloporabu droge prepracen istražnom sucu Županijskog suda u Puli koji je u ponedjeljak donio rješenje o provodenju istrage i 25-godišnjaku odredio jednomjesecni pritvor.

Prema rijecima Nataše Rogic Jukopila, glasnogovornice PU istarske, labinski policajci su temeljem operativnih saznanja u suradnji s policajcima iz Odjela organiziranog kriminaliteta proteklog petka poslije podne u Labinu uhitili 25-godišnjaka s kojim je u tom trenu bio i godinu dana stariji Labinjan. No za 26-godišnjaka je utvrdeno da nema veze sa zloporabom droge.

Nad M. J. je provedeno istraživanje u sklopu kojeg su pretražene i prostorije kojima se na podrucju Labina koristi te je ondje policija pronašla 3,855 kg marihuane. Buduci da se tijekom istraživanja doznalo da bi u šumi kod naselja Presika moglo biti još marihuane u vlasništvu 25-godišnjaka, policija je pretražila teren i pronašla ruksak s još 1,189 kg marihuane.

Droga je bila pakirana u 26 PVC vrecica oblijepljenih smedom ljepljivom trakom i jednu prozirnu vrecicu, a osim droge nadena je i digitalna vaga u obliku žlice. Uhiceni M. J. policiji je vec poznat po imovinskom kriminalitetu i zloporabi opojnih droga.

Na konferenciji za novinare u ponedjeljak u PU istarskoj nacelnik Odjela organiziranog kriminala PU istarske Goran Strnišcak kazao je da je zapljena pet kilograma marihuane najveca ovogodišnja zapljena opojne droge na podrucju PU istarske te istaknuo da zasluge za otkrivanje ovog kaznenog djela posebno pripadaju labinskoj policiji.

Na upite novinare Strnišcak je odgovorio da je droga bila namijenjena distribuciji na labinskom podrucju, ali vjerojatno i drugdje.

"Kriminalisticko istraživanje se nastavlja, a moguca su i nova uhicenja", kazao je ne želeci otkriti raspolaže li policija saznanjima odakle je više od pet kilograma marihuane stiglo u Labin, buduci da istraga još traje.


Podijeli: Facebook Twiter