Kod Kršana poginuo 47-godišnjak iz Picna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U teškoj prometnoj nesreci koja se u petak oko 10.50 sati dogodila na cesti Potpican-Kršan smrtno je stradao R. B. (47) iz Picna. Prema podacima iz OKC-a PU istarske nesrecu je izazvao V. K. (53), vozac kombija Citröen koji se kretao iz smjera Potpicna prema Kršanu.

On je izlaskom iz mjesta Cambarelici prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u VW Polo kojim je iz suprtonog smjera upravljao R. B. (47) iz Picna, a nakon toga udario je i u Audi 80 koji se kretao iza Pola, a kojim je upravljao G. B. (49) iz Pule. Vozac Pola u nesreci je zadobio teške i po život opasne ozljede, a preminuo je u vozilu Hitne pomoci na putu za bolnicu.

Nesreca se dogodila kod zaseoka Blaškovici. Kombi se frontalno sudario s Polom kojeg je od siline udarca odbacio izvan ceste, a unesrecenog vozaca iz smrskanog su automobila morali izvlaciti labinski vatrogasci. Osim njih na mjesto nesrece izašli su i dežurni istražni sudac i županijski državni odvjetnik .

Vozac Audija u nesreci nije ozlijeden, dok ozljede vozaca kombija, kako je u petak navela policija, nisu poznate buduci da je nakon nesrece bio u šoku. Protiv njega ujedno slijedi kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesrece s poginulom osobom.

Zbog nesrece i ocevida cesta Vozilici - Pazin bila je zatvorena za promet od 11 do 15 sati.


Podijeli: Facebook Twiter