Kod Kanfanara poginuo ceški vozac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ceški državljanin T. K. (41) iz Praga, poginuo je rano jutros oko 5.20 sati na izlazu iz Istarskog ipsilona na cvoru Kanfanar, odnosno na izlazu Okreti, kada je svojim automobilom udario u betonsko postolje za naplatne kucice. Ceh je upravljao crnim "audijem A6" ceških nacionalnih oznaka iz smjera cvora Kanfanar, odnosno izlazio je s Istarskog ipsilona prema staroj cesti Kanfanar - Rovinj.

Kako se moglo vidjeti na mjestu nesrece oko 200 metara prije izlaska s Ipsilona, najvjerojatnije zbog brzine, Ceh je izgubio nadzor nad vozilom i proklizio sredinom kolnika te silovito udario u betonsko postolje za naplatne kucice. Automobil je od siline udara preletio betonsko postolje i zaustavio se par metara dalje na sredini desne prometne trake, dok je vozac ostao zarobljen u smrskanom limu.



Iako su odmah na mjesto nesrece upuceni Hitna medicinska pomoc i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Rovinj, vozacu nije bilo spasa. Preminuo je na mjestu nesrece.



Dijelovi "audija" bili su razasuti na desetak metara od vozila. I motor automobila potpuno je smrskan u srazu s betonom. Stravican prizor bila je i doslovce zdrobljena unutrašnjost vozila, pogotovo ona s vozaceve strane. Neposredno ispred betonskog postolja za naplatne kucice, koje inace na tom mjestu nisu još postavljene, bio je propisno postavljen znak obveznog smjera u desno. Policiju su o nesreci obavijestili gradani koji su se rano jutros zatekli na Ipsilonu.



Kako je novinare izvijestio Domagoj Fabijancic iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU istarske vozac je bio sam u automobilu, a buduci da rodbina ujutro o njegovoj smrti nije još obaviještena nije bilo moguce dobiti podatak o njegovu identitetu. Najvjerojatnije je rijec o ceškom turistu koji je boravio na podrucju Rovinja.

Istražni sudac kao i državni odvjetnik nisu izlazili na mjesto nesrece, i nije naložena obdukcija tijela poginulog vozaca. Izlaz s Ipsilona na Okretima, kao i ulaz, bili su zatvoreni za sav promet do 8.10 sati.


Podijeli: Facebook Twiter