Kod Bala stradao mladic iz Gajane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U stravicnoj prometnoj nesreci koja se u srijedu oko 23.35 sati dogodila na cesti Vodnjan - Bale poginuo je 24-godišnji motociklist na Yamahi pulskih registarskih oznaka, a prema neslužbenim podacima radi se o Robertu Kontošicu iz Gajane.

Nesreca se dogodila na ravnom dijelu prometnice nedaleko od raskrižja za Barbarigu kada je 47-godišnji njemacki državljanin A. B. G. upravljajuci osobnim automobilom marke "opel" krecuci se na cesti Vodnjan - Bale u smjeru Bala, krenuo pretjecati vozilo ispred njega, marke "volkswagen lupo" pulskih oznaka kojim je upravljao H. M. (38). Medutim, u trenutku kada je Nijemac zapoceo pretjecanje, iza njega je velikom brzinom naletio Kontošic, koji je takoder poceo pretjecat oba automobila. Vozila su se dotakla i motociklist je izletio izvan kolnika, udario u kameni usjek odbivši se nazad na kolnik nastavivši kliziti po cesti. Nesretni motociklist poginuo je na licu mjesta.

Na mjesto nesrece izašli su policija i vatrogasci, mrtvozornik, istražni sudac i državni odvjetnik, koji su naložili obdukciju poginulog, vještacenje motocikla, te izvanredni tehnicki pregled njemackog vozila, dok je njemacki vozac odveden na saslušanje u Istražni centar Županijskog suda u Puli. Alkotest je pokazao da nitko od sudionika ove nesrece nije bio pod utjecajem alkohola.

Prizor na mjestu nesrece bio je stravican, dijelovi motocikla bili su razbacani po prometnici, a kaciga se uslijed udarca doslovno raspala što upucuje na veliku brzinu kojom je motociklist vozio. Cesta je nedugo nakon nesrece zatvorena, a promet je, uz pune ruke posla policije zbog kolone vozila, do dva sata ujutro preusmjeren na obližnji makadamski put.


Podijeli: Facebook Twiter