Kod Arene snimali ukrajinsku seriju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nekoliko oldtajmera, starih vespi i prastarih bicikala u utorak poslijepodne osvanulo je ispred Arene. Da se dogada nešto neuobicajeno, vidjelo se i po cunjevima koji su postavljeni na parking mjestima ispred Karoline i u Istarskoj ulici, a od ravnatelja Arheološkog muzeja Istre Darka Komše doznali smo da se ispred Arene snima scena iz ukrajinske TV-serije o životu Anne German, popularne poljske pjevacice sovjetskog porijekla.

Serija se snima uglavnom u Ukrajini, no neke ce se scene, osim one u Puli, ovih dana snimati i u Rovinju, Svetom Petru u Šumi i Vodnjanu. Redatelj epizode cije se scene snimaju u Istri je Artem Antonov, a naslovnu ulogu u seriji tumaci Joanna Moro. Seriju snima ukrajinska produkcijska kuca Star Media u suradnji sa SMG moviel ltd., a hrvatski partneri su im Mainframe Production.



Filmska ekipa od 70-ak ljudi okupirala je prostor ispred Arene za relativno kratku scenu prolaska automobila. Nekoliko je pulskih izloga stoga i promijenilo izgled, pa je prodavaonica ukrasnih svijeca blizu Arene pretvorena u ljekarnu, a grafiti koji pozivaju na neka druga vremena su uklonjeni.

Anna German pocela je pjevati još u studentskim danima u kazalištu Kalambur u Varšavi, a zanimljivo je da je studirala geologiju. Njen prvi pravi uspjeh bio je na Festivalu poljskih pjesma gdje je 1964. godine osvojila prvu nagradu. Ubrzo je postala poznata na medunarodnoj razini i pozvana je na prestižni festival talijanske kancone u Sanremu 1967. godine. U Italiji je doživjela strašnu automobilsku nesrecu, a oporavila se i vratila na scenu tek 1972. godine.

Iako je bila najpoznatija u Poljskoj i SSSR-u, glasovne sposobnosti Anne German upoznao je cijeli svijet jer je mnoge pjesme otpjevala na engleskom, talijanskom i njemackom. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter