Kod 58-godišnjaka nađeno oružje i gotovo 57 kila marihuane

Iz predstave 'Kolarići' (Arhiva/Manuel ANGELINI)
Iz predstave 'Kolarići' (Arhiva/Manuel ANGELINI)

U skladištu 58-godišnjaka na području Umaga nađen je 71 paket s 56 kila i 786 grama marihuane, u uredu su nađena tri pištolja s 484 komada streljiva različitih kalibara. U kući 58-godišnjaka u Daruvaru policija je našla dio predmeta ukradenih iz agrarije u Plovaniji te još 11 kilograma marihuane i folije za njezino pakiranje.

Istražujući provalu u agrariju u Portoroškoj ulici u Plovaniji između 22. i 24. travnja bujska je policija kod 58-godišnje otkrila oružje te 56 kilograma marihuane u kući i drugim prostorijama 58-godišnjaka na području Umaga. Zbog zapljene tako velike količine marihuane jučer je u prostorima Policijske uprave istarske održana izvanredna konferencija za novinare na kojoj su načelnik Policijske postaje Buje Ante Finderle i voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Mile Orešković upoznali javnost s detaljima akcije.

Nalog za pretres

Ante Finderle kazao je da su istražujući provalu i krađu -motokultivatora i alata, kao i novčanog iznosa od 36.000 kuna iz agrarije bujski policajci došli do saznanja o mogućem počinitelju.

- Stoga smo od Županijskog suda u Puli ishodovali nalog za pretragu doma i drugih prostorija kojima se koristi 58-godišnjak s područja Umaga i ondje pronašli 56 kilograma marihuane vrhunske kvalitete. U skladištu osumnjičenog pronađen je 71 paket marihuane, u omotima različitih veličina, s ukupno 56 kilograma i 786 grama droge. Tijekom pretrage uredskih prostorija pronađena su tri pištolja marke Walther, Steyr i Magnum s ukupno 483 komada streljiva različitih kalibara, 167 zrna za izradu metaka i 100 čahura. Osumnjičeni živi na umaškom području, no saznali smo da živi i drugdje, na području Daruvara, pa se obrada proširila, zaključio je Finderle dok je Mile Orešković dodao da se od tada u obradu uključila i Policijska istarska te surađivala s Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom.

Kuća u Daruvaru

U kući osumnjičenog na području Daruvara pronađen je dio predmeta ukradenih iz agrarije u Plovaniji, ali i još 11 kilograma marihuane te vaga i folije za omatanje droge.

- Mogu reći da smo u pravom trenutku detektirali osobu i spriječili plasman ove doge na tržište, kazao je Orešković dodajući da je vrijednost zaplijenjene marihuane oko 1.400.000 kuna dok bi na ilegalnom tržištu postigla više puta veću cijenu.

- Kriminalističko istraživanje nije završeno, istražujemo moguće sudjelovanje drugih osoba. Na novinarsko pitanje je li droga bila namijenjena istarskom tržištu ili je trebala završiti u susjednoj Sloveniji, Italiji ili drugim zemljama Europske unije Orešković je odgovorio da se sve to istražuje.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 58-godišnjak posjedovao oružje "B" kategorije čime je počinio prekršaj iz Zakona o oružju te se protiv njega nadležnom prekšajnom sudu opodnosi optužni prijedlog.

Osumnjičeni muškarac je u utorak oko 9.50 sati priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. (M. KOŠTA)






Podijeli: Facebook Twiter