Kockasti uragan od početka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Večerašnja utakmica sa Škotskom vrlo lako bi mogla predstavljati jedan od najvećih izazova u deset mjeseci dugoj izborničkoj karijeri Igora Štimca. Naime, u Zagreb stiže reprezentacija prikovana za dno skupine A, koja, k tome, ima puno problema s ozljedama igrača.

Samim time, suvišno je objašnjavati da hrvatski navijači očekuju gaženje suparnika i nogometnu feštu na stadionu Maksimir. S druge strane, izbornik i svi u njegovoj blizini tvrde da olako shvaćanje desetkovane Škotske ne dolazi u obzir.

- Kod nas je sve na najvišoj mogućoj razini. Bez obzira na okolnosti, gajimo veliki respekt prema suparniku. Naravno, u utakmicu ulazimo s mišlju da smo kvalitetniji i da moramo osvojiti ta tri boda koja nam donose mir uoči nastavka kvalifikacija, tumači Štimac.

Realno gledajući, najjači adut Škotske je izbornik Gordon Strachan, koji je u trenerskoj karijeri uspješno vodio Coventry City, Southampton, Celtic i Middlesbrough.

- Sjećam ga se kao sjajnog veznog igrača, a slobodno mogu reći da je takav i na klupi. Ne čudi me da su ga Škoti angažirali kao izbornika koji bi trebao vratiti njihovu reprezentaciju na višu razinu, dodaje Štimac, uz napomenu da iznimno poštuje borbenost i beskompromisnost škotskih nogometaša.

Kad su u pitanju mjesta upražnjena zbog žutih kartona Luke Modrića, Vedrana Ćorluke i Dejana Lovrena, dvojbi ne bi smjelo biti. Doduše, Štimac ne namjerava otkriti svoje adute do trenutka kad će dvije reprezentacije istrčati na teren.

- Imamo konture sastava, ali pričekajmo utakmicu. Više-manje znamo sve, tvrdi izbornik.

A to bi trebalo značiti da će stoperske pozicije držati Gordon Schildenfeld i Josip Šimunić te da će u srcu veznog reda ordinirati Arijan Ademi i Sammir. Doduše, moguće je da Štimac Dinamovom Brazilcu priključi Matea Kovačića, kako bi dobio na kreaciji. (D. PETROVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter