Kobno ronjenje: Njemica preminula, Nijemac kritično

Plaža pokraj koje je pokušana reanimacija Njemice (I. R.)
Plaža pokraj koje je pokušana reanimacija Njemice (I. R.)

U Autokampu Marina u Svetoj Marini njemačke je ronioce danas zadesila tragedija. Najprije je oko 10.50 sati njemačkom državljaninu (59) koji je ronio u moru kod kampa pozlilo te je bez znakova života izvučen na plažu. Ekipa Hitne medicinske pomoći uspjela ga je reanimirati te je prevezen u pulsku Opću bolnicu na daljnje liječenje, no doznajemo da mu je život i dalje ugrožen.

No nakon sat vremena, oko podneva, policiji je dojavljeno da je preminula i njemačka državljanka (39) koja je ronila sa svojim suprugom. I ona je izvučena na plažu gdje ju je ekipa hitne pomoći duže vrijeme pokušavala oživjeti, ali nažalost bez uspjeha.

U kampu u Svetoj Marini policija je obavila očevid.

Za našeg obilaska mjesta nesreće na obali je još uvijek prekriveno ležalo tijelo Njemice. Slika s tamošnje plaže, uobičajeno žive, nije ukazivala da se maloprije dogodila nesreća.

Zatekli smo kriminaliste koji su upravo završavali razgovor s vlasnicom ronilačkog centra Sv. Marina, u kojem je Njemica bila prijavljena. Ni vlasnica ni djelatnici centra nisu željeli davati izjave za novine. Tek smo uspjeli doznati da je preminula bila iskusni ronilac s uredno položenim tečajem. (M. KOŠTA, I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter