Koban poraz u Torinu: Chelsea smijenio Di Mattea

(Foto Reuters)
(Foto Reuters)

Europski nogometni prvak Chelsea danas je otpustio menadžera Roberta Di Mattea samo dan nakon teškog 0:3 poraza od Juventusa u Torinu u susretu 5. kola skupine E Lige prvaka.

Nakon ovog poraza Chelsea se nalazi u vrlo teškoj situaciji, kolo prije kraja natjecanja u skupini je treći na ljestvici sa sedam bodova, tri manje od vodećeg Šahtara i dva od drugog Juventusa, te bi mogao proći u osminu finala samo ako u posljednjem kolu svlada Nordsjaelland, a istovremeno Šahtar mora pobijediti Juventus.

"Posljednje igre i rezultati momčadi nisu bili dovoljno dobri, te su vlasnik i Uprava osjetili da je neophodna promjena kako bi klub krenuo u pravom smjeru s obzirom da ulazimo u ključni dio sezone", objavio je Chelsea.

Di Matteo je imenovan menadžerom Chelaseaja 4. ožujka ove godine kada je smijenjen Andre Villas-Boas, te je plave prošle sezone odveo do prvog naslova pobjednika Lige prvaka, a usto je osvojio i engleski FA Kup. I ove je sezone Chelsea odlično krenuo, nakon prvih osam kola bio je na čelu Premier lige sa 22 boda iz prvih osam kola. No, u posljednja je četiri susreta klub sa Stamford Bridgea osvojio tek dva boda, pa je pao na treće mjesto s četiri boda manje od vodećeg Manchester Cityja i tri od drugog Manchester Uniteda.

Istodobno, u posljednja tri susreta u Ligi prvaka Chelsea je ostvario jednu pobjedu i dva poraza i stigao u nezavidan položaj.

Ime novog menadžera Chelsea će objaviti "uskoro". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter