Koban epilog tučnjave na pulskoj Rivi

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Tučnjava u kojoj je sudjelovalo više osoba, a koja se u noći s petka na subotu, oko 5.30 sati, dogodila kod lounge i disco bara Pietas Julia na pulskoj rivi (a ne sa subote na nedjelju, kako je prvotno izvijestila istarska policija, op.a. ) nije bila nimalo bezazlena. Kako nam je i službeno potvrđeno, dvojica koja su izvukla najdeblji kraj, 28-godišnjak s područja Medulina i 35-godišnjak iz Vodnjana, zadobili su teške ozljede.

Dvadesetosmogodišnjak je u vrlo teškom stanju, zadobio je teške ozljede glave i u životnoj je opasnosti. Tko im je nanio teške ozljede i 28-godišnjaka doveo u smrtnu opasnost još uvijek nije poznato.

- Policijski službenici još uvijek utvrđuju sve okolnosti događaja te ćemo po dovršetku kriminalističkog istraživanja izvijestiti o svemu sto je utvrđeno, odgovoreno nam je iz PU istarske.

S obzirom na kuloarske špekulacije da se sukob "zakuhao" u lokalu, odgovore o okolnostima incidenta pokušali smo dobiti od odgovornih u Pietas Juliji.

- Sve se dogodilo ispred lokala, kod veslačkog kluba, odnosno na nogostupu. Kod nas u lokalu nije bilo nikakvih nereda, kaže šef osiguranja Pietas Julije Advan Jahić.

- Doslovno se radilo o masovnoj tučnjavi u kojoj je sudjelovalo između 15 i 20 osoba, a konflikt je izbio oko ulaska u lokal. Zatvaramo u 5 sati i više nismo nikoga puštali unutra, no grupa osoba je pošto-poto htjela ući te su se ispred lokala naguravali. U jednom je trenutku među njima izbio sukob. Kada je tučnjava počela, umiješali smo se i počeli razdvajati sudionike, no bilo ih je puno, a pozvana je i policija. No, kada se sve stišalo, činilo se da će sve završiti mirno i da će se okupljeni razići, ugledali smo mladića koji je ležao na tlu. Odmah je pozvana Hitna medicinska pomoć. To je ono što znam, a svoje smo iskaze dali i policiji. Nadam se da će biti od koristi da se razriješi slučaj, kazao je Jahić.

Prema informacijama kojima raspolažemo, u tučnjavi je ozlijeđena i jedna djevojka, 19-godišnja sestra 28-godišnjaka, koja je zbog zadobivenih ozljeda u bolnici provela dva dana. S bolničkog je liječenja otpuštena u ponedjeljak, o čemu policija, kako su nas izvijestili, nemaju nikakva saznanja.

- Za treću osobu za sada nismo zaprimili informaciju da je ozlijeđena, kažu u PU istarskoj. (M. VUKŠIĆ, M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter