Koalicijski partneri uz Jadranku Kosor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vijest da se Ivo Sanader, nezadovoljan kako Jadranka Kosor vodi HDZ, odlucio vratiti u aktivnu politiku, izazvala je reakcije politicara iz koalicijskih stranaka koji, uz HDZ, sacinjavaju Vladu.

- Nemamo ništa protiv da se Sanader vrati na mjesto zastupnika u Sabor. Ali, ako bi Sanader i neka njegova neformalna grupa pocela destruirati odluke Vlade Jadranke Kosor, onda bismo mi izišli iz koalicijske Vlade, rekao nam je Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a.

Na pitanje je li Sanader baš slucajno izabrao ovaj trenutak, sedam dana prije drugog kruga predsjednickih izbora, Kosor nam je odgovorio da je jasno da Sanader predbacuje Jadranki Kosor i HDZ-u što nisu podržali Milana Bandica za predsjednika Hrvatske.



- I Sanader i Bandic su predstavnici nedemokratske Hrvatske i zato pozivam Zorana Milanovica da podrži Vladu Jadranke Kosor jer je to u interesu demokratske Hrvatske i, isto tako, pozivam vodstvo HDZ-a da podupre Ivu Josipovica za predsjednika, rekao nam je Darinko Kosor.

Potporu predsjednici Vlade Jadranki Kosor pružio je i predsjednik HSS-a i potpredsjednik Sabora Josip Frišcic. Kaže da se Kosor uhvatila u koštac sa svim problemima koje je Sanader ostavio i da uspješno vodi Vladu, koaliciju i HDZ, a svi loši rezultati unutar HDZ-a i njihovog predsjednickog kandidata su Sanaderovih ljudi djelo, rekao je Frišcic.



- Ako se HDZ odlucio na samoubojstvo, u tome ih nitko nece sprijeciti. Nadam se da ce se stabilnost Vlade uspjeti održati jer to zahtijeva stanje u državi. Ako Sanader opet pocne utjecati na politicke dogadaje, to ce dovesti do izvanrednih izbora prije ljeta, rekao nam je Furio Radin, predstavnik talijanske manjine i clan koalicije.


Podijeli: Facebook Twiter