Koalicija za Pulu: Što želimo i kako tamo doći?

Potpisivanje koalicijskog sporazuma (Manuel ANGELINI)
Potpisivanje koalicijskog sporazuma (Manuel ANGELINI)

Predstavnici SDP-a, HSU-a, HSLS-a i SDSS-a potpisali su danas koalicijski sporazum za grad Pulu. Potpis na sporazum o suradnji na predstojećim lokalnim izborima stavili su Peđa Grbin (SDP) kao kandidat za gradonačelnika Pule te Danijel Ferić (SDP), Radenko Ognjenović (HSU), Rosana Lucijetić (HSLS) i Petar Jovetić (SDSS) kao predstavnici stranaka koalicije.

Predstavnici koalicije najprije su osudili vandalski čin na pulskom groblju na Uskrsni ponedjeljak, a potom predstavili dio programa koalicije. Cjelovit program koji je, kako je istaknuto, otvoren za prijedloge građana, predstavit će na sutrašnjem skupu u Domu hrvatskih branitelja.

- Naš izborni program ponudit će odgovore na tri osnovna pitanja, o tome gdje smo i kakva je trenutna situacija, što želimo, a ponudit ćemo i način na koji ćemo sve to učiniti, rekao je Ferić.

Ognjenović se pak osvrnuo na, po njemu, najveći problem u Puli, a to je loš standard umirovljenika i velika nezaposlenost. Istaknuo je da koalicija stoga u programu ima dogradnju Doma za starije i nemoćne Alfredo Štiglić te gradnju potpuno novog doma. Ognjenović vjeruje u realizaciju programa, naglašavajući također da je u programu i skrb za beskućnike i bolesne.

Jovetić je pak naglasio da sporazum potpisuje jer se u programu garantiraju prava nacionalnih manjina.

- Plan i program bilo koje stranke ili koalicije ne može biti održiv bez kvalitetne gradske uprave. Naš je cilj stoga efikasna, moderna i transparentna gradska uprava koja će biti u službi građana, a ne obrnuto, rekla je Lucijetić, dodajući da im je stoga u programu i izrada strategije za borbu protiv korupcije. Dodala je da će veliku pozornost također posvetiti mjesnoj upravi.

Grbin je ponovio da im je nit vodilja u sastavljanju programa bila ta što znaju gdje su, što žele i kako tamo doći te da žele bolju Pulu. Naglasio je da su se u svom programu među ostalim pozabavili nezaposlenošću, osnivanjem gospodarske zone, komunalnom strukturom, uređenjem Trga kralja Tomislava, da odgovaraju na pitanja kako osigurati da se komunalna infrastruktura razvija te da se ulice ne prekopavaju tri ili četiri puta.

- Pula na godišnjoj razini prihoduje 300 milijuna kuna i taj novac se mora iskoristiti za razvoj i dobrobit građana, zaključio je Grbin. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter