Koalicija Pula zajedno predala liste za vijeća MO-a

Pula zajedno - Dragica Pršo, Danijel Ferić, Silvano Hrelja i Frane Milat (M. MIJOŠEK)
Pula zajedno - Dragica Pršo, Danijel Ferić, Silvano Hrelja i Frane Milat (M. MIJOŠEK)

Koalicija Pula zajedno, koju čine pulski SDP, HSU, SDSS, ORaH i Istarski demokrati, predala je jutros kandidacijske liste za izbore za vijeća mjesnih odbora koji će se održati 31. siječnja. Čelnici pulskih ogranaka stranaka koalicije Danijel Ferić, Silvano Hrelja, Dragica Pršo i Frane Milat pred komunalnom su palačom naglasili važnost ovih izbora za građane na koje su u 16 pulskih mjesnih odbora kandidirali 146 osoba, uz više od 40 posto žena, 22 posto predstavnika manjina te 20-ak posto mladih.

- Trenutno se mjesne odbore ništa ne pita, Gradsko vijeće donosi odluke za mjesne odbore bez ikakvih razmjena mišljenja. Mi se zalažemo za veće ovlasti mjesnih odbora i participaciju građana u odlučivanju. Također, tražimo decentralizaciju sredstava za mjesne odbore, nije normalno da, primjerice, Sv. Polikarp-Sisplac, koji ima 7.500 stanovnika, ima godišnje na raspolaganju samo 20 tisuća kuna.

Mnoge istarske općine i gradovi, poput Vodnjana i Buja, imaju manje stanovnika, a raspolažu velikim sredstvima. Stoga pozivamo građane da izađu na izbore da bi sami odlučivali kako će se njihove četvrti razvijati, poručio je Ferić, na kojeg se nadovezao Hrelja navodeći da koalicija Pula zajedno traži da sami stanovnici četvrti odlučuju koje će sadržaje imati u okruženju pa vjeruje da će građani prepoznati novi vjetar u Puli.

Pršo je, pak, navela da Puli trebaju promjene i da se tražena decentralizacija treba dogoditi na svim razinama, a ne samo na državnoj jer mjesni odbori su srce svakog kvarta, dok je Milat poručio da će na listama koalicije građani pronaći imena koja će biti pravi most prema izvršnoj vlasti. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter