Koalicija IDS-PGS dobila podršku ISU-a

Boris Miletić i Zdenko Pliško (M. MIJOŠEK)
Boris Miletić i Zdenko Pliško (M. MIJOŠEK)

Koalicija IDS-PGS za predstojeće parlamentarne izbore dobila je službenu podršku Istarske stranke umirovljenika (ISU), čiji je predsjednik Zdenko Pliško danas u Puli potpisao sporazum s čelnikom IDS-a Borisom Miletićem.

- Sporazum se temelji na programu jer znamo da ISU podupire regionalni razvoj, regionalizam i decentralizaciju. S obzirom na današnji položaj umirovljenika, smatram da podrška ISU-a predstavlja veliku čast, ali i obavezu i odgovornost. Dosad smo s ISU-om imali odličnu suradnju na lokalnoj i regionalnoj razini, a ovim se sporazumom obvezujemo na podršku umirovljenicima na nacionalnoj razini, rekao je Miletić.

Podsjetio je da su IDS i ISU na lokalnoj i regionalnoj razini realizirali niz zajedničkih programa, poput pomoći u kući, dnevnog boravka za umirovljenike, palijativne skrbi. Miletić i Pliško govorili su i o namjeri izgradnje hospicija te su naglasili da je u Puli nedavno otvoren gerontološki centar. "Sporazum se temelji na dosadašnjoj uspješnoj suradnji, a siguran sam da će se ta suradnja preslikati i u Saboru, zaključio je Miletić.

Pliško je uvjeren da će koalicija IDS-PGS zastupati interese istarskih umirovljenika u Saboru. "Ne dajemo podršku na slijepo, nego onima s kojima dobro surađujemo. Forsirat ćemo ovu koaliciju da ne posustane od ideje regionalizma i decentralizacije", kazao je predsjednik stranke koja u Istri broji 500-tinjak članova. (B. Ž.)


Podijeli: Facebook Twiter