Koalicija: IDS lažira ankete, boje nas se!

(Snimio Manuel ANGELINI)
(Snimio Manuel ANGELINI)

U prostorijama županijskog SDP-a održana tiskovna konferencija u vezi sa zajedničkim nastupom na predstojećim lokalnim izborima, na kojoj su prisustvovali predstavnici nove koalicije - istarskog SDP-a, HSU-a, SDSS-a, HSLS-a te nezavisni kandidat za župana Damir Kajin.

Veliku pažnju govornici su pridodali rezultatima jučer objavljene predizborne ankete. Povjerenik pulskog SDP-a Danijel Ferić ironičnim je tonom čestitao IDS-u na objavi rezultata koju je, kako kaže, provela "renomirana agencija po relevantnom uzorku", a potom se zahvalio građanima koji su u njima kandidatu Damiru Kajinu iskazali povjerenje.

- U svom nastojanju da kroz prezentaciju izbornog programa osiguramo potporu građana Istre, očekujemo brojna podmetanja i klevete od strane naših političkih suparnika, poput onih koji se provode iz njihovog call centra, kazao je Ferić.

Kajin je istaknuo da je cilj IDS-ove, kako ju je nazvao, lažne ankete, izvršiti pritisak na premijera Milanovića, pokušati obmanuti predsjednika Josipovića te demotivirati građane Istre da izađu na biralište. Nije zaboravio naglasiti da pisani mediji mjesecima drže njihovu stranu kroz naručene članke.

"Da su te ankete točne, oni ne bi bili prestrašeni i ne bi se služili ovakvim podmetanjima. Da su točne, sam Jakovčić bi išao u izbore, umjesto da gura djecu u minsko polje. Da su točne, ne bi nakon deset godina povjerenje podario nepoznatoj agenciji, već bi i dalje ostali pri renomiranim anketarskim kućama. Riječ je o taktici Ivana Jakovčića i Krešimira Macana koji igraju preko analitičara iz svojih krugova, politikom pljuvanja, a bojim se da će sve završiti i fizičkim prijetnjama, ali poručujem im: Uzalud vam trud svirači!"

Ferić se osvrnuo i na neovisnu listu za EU parlament, za koju kaže kako je Jakovčićev bijeg iz Istre. 

"Sigurni smo da će mu pomoć iz Međimurja biti značajna na tom putu, a imamo i informaciju da ukoliko budu potrebni glasovi, može računati i na potporu HDZ-a s kojima je odlično surađivao u prošlosti, kao i na potporu regionalnog HDSSB-a, stoga mu želimo puno sreće da se dokopa europskog parlamenta", kazao je Ferić.

Damir Kajin je županu Ivanu Jakovčiću poručio da se počne pripremati za primopredaju.

- Izjava Jakovčića da je Plan 21 mrtav te da treba stvoriti novu alternativu, naprosto govori kako su on i njegovi ljudi vjerovali u koaliciju koja danas vodi republiku Hrvatsku, ustvrdio je Kajin.

Na konferenciji su govorili i predsjednik istarskog HSLS-a Sandro Jurman, zatim predstavnica Samostalne demokratske srpske stranke Mirjana Mirjana Galo, županijska povjerenica SDP-a Ada Damjanac te prvi čovjek HSU-a Silvano Hrelja. (Krešimir TADIJIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter