Koalicija IDS-HNS na izbore sa Zelenim savezom

Koalicija IDS-HNS na izbore će sa Zelenim savezom (M. MIJOŠEK)
Koalicija IDS-HNS na izbore će sa Zelenim savezom (M. MIJOŠEK)

Predstavnici koalicije IDS-a i HNS-a potpisali su u Puli sporazum o suradnji na predstojećim lokalnim izborima sa Zelenim savezom, čime su istarski "zeleni" podržali i zajedničkog kandidata za istarskog župana Valtera Flegu.

Glavni tajnik IDS-a Tedi Chiavalon rekao je da su za zelenima uspješno surađivali zadnje četiri godine u županijskoj Skupštini te da je Zeleni savez stranka koja već 20 godina u Istri zastupa interes zelenog i čistog okoliša.

Chiavalon je podsjetio da je IDS podržao i peticiju kojom su se prikupljali potpisi i protiv izgradnje Termoelektrane na ugljen, rekavši da će stavove koje su sa zelenima dijelili u županijskim klupama, dijeliti i unaprijediti i u narednom mandatu.

Predsjednica županijske organizacije Zelenog saveza Gordana Ferenčić je rekla da samo sa stranačkim programima koji su gotovo stopostotno usuglašeni s njihovim ciljevima, mogu poraditi na boljitku istarskog čovjeka, dodajući da se Zeleni savez godinama bori protiv izgradnje TE Plomin na ugljen.

"S obzirom da se IDS zalaže za plin to je bilo presudno za ulazak u koaliciju", rekla je Ferenčić.

Predsjednik županijske organizacije HNS-a Veljko Ivančić je istaknuo da su Zeleni u svom dugogodišnjem radu bili vrlo aktivni u zaštiti okoliša, rekavši da je siguran da će zajedničkim radom, sve stranke po tom važnom pitanju postići još bolje rezultate. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter