Knjižničari čitali bolesnim mališanima

(Andreas KANCELAR)
(Andreas KANCELAR)

Djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice Pula, njih šestero, posjetili su danas bolesne mališane na pedijatriji Opće bolnice Pula te im čitali priče, bajke i recitirali pjesme. Dio je to projekta koji se u povodu Mjeseca hrvatske knjige ove godine obilježava pod zajedničkim nazivom "Čitajmo zajedno", a kada djelatnici knjižnica iz cijele Hrvatske izlaze sa svojih radnih mjesta i čitaju knjige na javnim mjestima.

Pulski su knjižničari po prvi puta odlučili posjetiti upravo bolesne mališane. Knjižničari su djeci jučer čitali prigodne tekstove na hrvatskom, ali i talijanskom i češkom jeziku, a na kraju programa djecu su darivali simboličnim poklonima kako bi im čitanje postalo omiljeni oblik zabave i opuštanja te knjigama i stripovima da prikrate vrijeme koje moraju provesti u bolnici.

Nela Načinović, ravnateljica knjižnice djeci je rekla kako i sami mogu naručiti neku knjigu koju požele, a oni će im ju donijeti. Ognjen Mladinov, voditelj Djelatnosti pedijatrije zahvalio se djelatnicima knjižnice na posjeti rekavši kako je knjiga sve više potisnuta suvremenom tehnologijom, a pisani izričaj postaje sve reduciraniji i nespretniji. Tim se više knjiga ne smije zanemariti ni zapostaviti. Na sreću, čitača je jučer bilo više nego bolesnih mališana, što je Mladinov protumačio lijepim vremenom koje im ne daje da budu bolesni. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter