Knjižnica na kotačima stiže do najudaljenijeg korisnika


Startom ispred pulskog amfiteatra jučer je održana promotivna vožnja dvaju bibliobusa koji su za ovu prigodu stigli iz Karlovca i Rijeke. Riječ je o projektu koji je nekada funkcionirao u Istarskoj županiji te se i danas mnogi sjećaju biblioteke na kotačima koja je kružila od mjesta do mjesta. No, taj se bibliobus pokvario i nikada potom nije nabavljen novi.

Gradska knjižnica i čitaonica Pula nastoji taj projekt revitalizirati, u skladu sa zakonskim smjernicama i onim Istarske kulturne strategije.

Kako je o ovom projektu rekla ravnateljica Gradske knjižnice i

čitaonice Pula Nela Načinović, već dugo postoji želja da se bibliobus vrati u istarska mjesta i da bude produžena ruka Gradske knjižnice koja bi dopremala knjižničnu građu na udaljena područja. Voditeljica Matične službe za narodne knjižnice Nadia Bužleta, ujedno i voditeljica kampanje "Pokrenimo bibliobus", kazala je da sada, ovom oglednom vožnjom, koja je nakon Pule nastavljena u Medulinu, Ližnjanu, Šišanu i u konačnici stigla do Fažane, žele taj projekt pobliže predstaviti široj publici. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter