Književni susret "Kod Marula"

Pjesnici i glazbenici  (D. MEMEDOVIĆ)
Pjesnici i glazbenici (D. MEMEDOVIĆ)

Istarski ogranak Društva hrvatskih književnika organizirao je jučer pored spomenika Marku Maruliću književni susret "Kod Marula", što je već postala tradicionalna manifestacija u pulskom Parku kralja Zvonimira.

U dvosatnom trajanju, program ima kao cilj predstavljanje pjesništva u vanjskom ambijentu, pored spomenika ovog velikana književnosti, na način da svi prolaznici, turisti, putnici-namjernici i drugi mogu čuti stihove različitih tematskih i interesnih sfera.

Naravno, tu ne nedostaje niti glazba, koja je sastavni dio ovog literarno-glazbenog mozaika koji se održava već nekoliko godina, a ovogodišnje je izdanje imalo i potporu Grada Pule.

Sudjelovali su Mladen Blažević (Rijeka), Maja Klarić (Umag/Šibenik), Maja Sabljak (Požega/Pula), Sanja Knežević (Pula) i Daniel Radočaj (Pula), a za glazbeni dio programa bili su zaduženi

Cannone i Dino Popović.

Maja Klarić čitala je poeziju iz svojih zbirki o putovanjima, budući da su joj putovanja, uz poeziju, jedna od strasti, a prije tri godine bila je gošća u književnom svratištu Zvona i Nari. Živi na relaciji Šibenik-Umag, gdje ju je dovela ljubav, a bavi se prevođenjem s engleskog na hrvatski.

Mladen Blažević je čitao pjesme iz svoje neobjavljene zbirke, a ima dosta toga u pripremi. Daniel Radočaj, već afirmirani književnik predstavio je neka djela iz svog recentnog stvaralaštva, kao i nešto starije uratke, dok se Maja Sabljak, studentica iz Požege koja studira u Puli, predstavila avangardnom poezijom, koju je do sada dijelom objavljivala u raznim zbornicima, a ima dosta materijala i za knjigu. Sanja Knežević dolazi iz Pule, njezina je poezija urbano-erotska, a objavljivala je u stranim časopisima. (V. BEGIĆ)








 


Podijeli: Facebook Twiter