Knjižari iz filma "Notting Hill" prijeti zatvaranje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Knjižari The Travel Bookshop, koja je odigrala glavnu ulogu u romanticnoj komediji iz 1999. "Notting Hill" s Juliom Roberts i Hughom Grantom, prijeti zatvaranje ne uspiju li njezini vlasnici u iduca dva tjedna pronaci kupca, piše britanski Guardian.

Film "Notting Hill" u kojemu Julia Roberts glumi hollywoodsku zvijezdu koja se zaljubljuje u vlasnika knjižare, kojega glumi Hugh Grant, zaradio je više od 360 milijuna dolara a knjižari donio status popularne turisticke atrakcije.

No, nakon što njezini vlasnici nisu uspjeli pronaci kupca, knjižara je zapocela s totalnom rasprodajom zbog zatvaranja, a zaposlenicima je receno da ce za dva tjedna biti otpušteni.

Od zatvaranja ce je pokušati spasiti nekolicina pisaca i pjesnika, koji su ponudili da jedan dan u tjednu besplatno u njoj rade u nadi da ce niži troškovi rada lakše privuci zainteresirane kupce.

Jedna od njih je pjesnikinja i novinarka Olivia Cole. "To je divna specijalizirana knjižara. Nadamo se da ce se i drugi pisci, pjesnici i dobrovoljci zainteresirati za ovu ideju. Pomisao da biste u potrazi za knjigom mogli naici na nekoga od njih pridodat ce njezinoj privlacnosti", kaže ona.

U utorak se kampanji pridružio i Alec Baldwin, koji je u filmu glumio decka Julije Roberts. "Spasimo 'The Travel Bookshop'", napisao je na Tweeteru.

Knjižaru je posljednje dvije godine vodila Saara Marchadour, koja kaže da je razlog njezina zatvaranja nakon 32 godine postojanja gospodarska kriza. "To je strašan gubitak. Ova je knjižara dio onoga što cini Notthing Hill i Portobello Road zanimljivima. Nadam se da ce je uskoro otvoriti neki novi vlasnik", kazala je.

No, ona istice da je za potrebe filma napravljena druga The Travel Bookshop s nešto drukcijim interijerom u jednoj trgovini antikvitetima na obližnjem Portobello Roadu što, kaže, obicno razocara stotine turista koji je posjecuju svakoga tjedna.


Podijeli: Facebook Twiter