Knjigom do zdravlja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnja, treca BOOKtiga nece se, za razliku od dosadašnjih, održavati samo u Porecu, receno je na konferenciji za novinare u pulskoj Gradskoj knjižnici i citaonici.

Kako je kazala ravnateljica porecke knjižnice Irides Zovic, ovaj je medunarodni festival procitanih knjiga s lokalne podignut na županijsku razinu.

Ravnateljica pulske Gradske knjižnice Nela Nacinovic rekla je da se BOOKtiga održava od 23. do 25. travnja buduci da se Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava 23. travnja, na dan kada su umrli Miguel de Cervantes i William Shakespeare, a zamisao se zasniva na katalonskom obicaju darivanja knjiga i ruža na dan svetog Jurja.

"Pored edukativnih sadržaja, BOOktiga tradicionalno provodi humanitarnu akciju 'Knjigom do zdravlja', a ove godine odlucili smo da se sav prikupljeni novac u pulskoj, rovinjskoj, poreckoj, labinskoj, novigradskoj, umaškoj, bujskoj, pazinskoj i buzetskoj knjižnici namijeni pulskoj Opcoj bolnici, odjelu za perinatologiju, odnosno odsjeku za babinjace za kupnju potrebnih medicinskih pomagala za najmlade korisnike narodnih knjižnica Istarske županije", kazala je Nacinovic.

Pozval je sve da daruju, ali i kupe knjigu. Naime, svatko ce moci pokloniti jednu staru knjigu i kupiti novu za simbolicnih deset kuna.

Županijski procelnik za kulturu Vladimir Torbica kazao je da ce autoru najcitanijih knjiga biti poklonjen sedmodnevni boravak u pazinskoj Kuci za pisce te skulptura Emila Bencica.


Podijeli: Facebook Twiter