Knjige stižu na dječja igrališta

Prva od devet pričaonica održat će se na igralištu u Svetom Ivanu (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Prva od devet pričaonica održat će se na igralištu u Svetom Ivanu (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Umjesto da maleni Buzećani po knjige dođu u knjižnicu, one im svakog proljeća iznova dolaze doslovce pred kućna vrata, na njima najbliže igralište. Zahvaljujući BookParku, projektu Narodne knjižnice Pučkog otvorenog učilišta "Augustin Vivoda", knjige već šest godina putuju djeci. Prva u nizu pričaonica održat će se 15. travnja u 17 sati na dječjem igralištu u Svetom Ivanu, a tijekom travnja, svibnja i lipnja organizirat će ih se ukupno devet, gotovo u svakom kutku Buzeštine.

- Već šest godina ustrajni smo u namjeri da knjige i knjižnicu približimo što većem broju malih korisnika. BookPark je postao lijepa proljetna tradicija, a pričaonicama se rado odazivaju i roditelji i djeca, rekla je knjižničarka Dijana Kolaković. Nakon pričaonice slijedi radionica u kojoj mališani mogu iskazati svu svoju kreativnost. Pričaonice i radionice posebno su zanimljive mališanima i njihovim roditeljima u udaljenijim naseljima Buzeštine.

Tradicionalni proljetni program održava se pod pokroviteljstvom Grada Buzeta, a podržavaju ga i mjesni odbori buzetskog područja. Nakon Svetog Ivana koji otvora proljetnu sezonu, iduće pričaonice održat će se 22. travnja u 17 sati na dječjem igralištu u Vrhu, 29.travnja u 17 sati na vidikovcu pokraj župne crkve u Sovinjaku.

Svibanjske i lipanjske radionice počinju u 18 sati, a predviđene su 6. svibnja na dječjem igralištu u naselju Franečići, 13. svibnja na dječjem igralištu u Roču, 20. svibnja na dječjem igralištu u naselju Goričica, 27. svibnja na dječjem igralištu u Velom Mlunu, 3. lipnja na dječjem igralištu u Krušvarima i završna, 10. lipnja, na dječjem igralištu u buzetskom naselju Sport. U slučaju kiše pričaonice će se održavati u društvenim prostorijama mjesnih odbora. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter