Knjige puštene na slobodu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sve neprodane knjige ovogodišnjeg poreckog festivala procitanih knjiga Booktiga u nedjelju su, zadnjeg dana, puštene na slobodu, pod okriljem popularnog Bookcrossinga. Ovim se putem knjige oznacavaju posebnim naljepnicama i bivaju ostavljene na javnim mjestima da bi lakše našle put do novih citatelja. U uspostavi punktova pomoci ce turisticke zajednice i hotelske kuce Poreštine.

Porecki festival koji se protekla tri dana odvijao na Trgu Marafor posjetili su brojni ljubitelji knjiga i kulturnih dogadanja. Osim ponude procitanih knjiga iz raznih antikvarijata u Kopru, Ljubljani, Rijeci, Osijeku i Zagrebu, posjetitelji imali prilike kupovati i darivati knjige na malom knjižnom sajmu Booktižin, od kojeg je prihod namijenjen nabavi racunalne opreme za buduci knjižni stacionar u Cervar Portu.

Dobitnica ovogodišnje knjižne nagrade Booktiga, autorica najcitanije knjige u poreckoj knjižnici ove je godine bila Mirjana Krizmanic, koja zbog bolesti nije mogla primiti nagradu, te ce joj ona biti urucena naknadno. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter