Knjige kao inspiracija za nakit, kolače…

Maja Čerljenko
Maja Čerljenko

U povodu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, udruga MedulinArt organizirala je u pulskoj Dječjoj knjižnici izložbu unikatnog nakita "Knjižuljak oko vrata" Maje Čerljenko.

Ogrlice koje je predstavila Maja Čerljenko, kako nam je rekla na otvorenju izložbe u ponedjeljak, inspirirane su bezvremenskim klasicima dječje svjetske književnosti poput "Malog princa" i "Pinokija" ali i djelima hrvatskih pisaca - Ivane Brlić-Mažuranić, Grigora Viteza i Sunčane Škrinjarić. Maja je počela raditi nakit prije 11 godina i bavi se raznim tehnikama.

- U početku sam radila nakit za sebe, pa za prijateljice, a s vremenom sam počela obrađivati razne teme koje me zanimaju – prvo je bila glazba, pa književnost… i zadnjih nekoliko godina književnost mi je neiscrpna inspiracija u izradi nakita. To sve radim u sklopu udruge MedulinArt, i sva moja kreativnost je vezana uz tu udrugu. Nakit predstavljen na izložbi "Knjižuljak oko vrata" je vezan uz određena djela dječje književnosti te se izložba može razgledati do 28. listopada. Također, ako koga zanima moj rad može me potražiti na Facebooku, kaže Maja Čerljenko.

Na otvorenju se brojnim okupljenim mališanima i ostalim posjetiteljima s nekoliko riječi obratila Martina Rojnić, koja je potom pozvala klince i klinceze da zajednički pročitaju jednu priču, a knjiga je bila glavna zvijezda i u slatkim zalogajima, koje je pripremila cake art majstorica Ivana Demarin, gdje su kolačići bili ilustrirani malim jestivim naslovnicama knjiga i likovima iz dječjih priča. (Napisala i snimila Tea TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter