Knjige jeftinije i do 80 posto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najveca knjižna manifestacija u Hrvata - zagrebacki sajam knjiga i ucila Interliber - pocinje u srijedu i traje do nedjelje, 15. studenoga. Oko 300 izlagaca na skoro 16.000 cetvornih metara rasprostrijet ce svoje štandove, knjižne novitete, ali i prašnjave zalihe iz skladišta, koje ce se prodavati i do 80 posto jeftinije od originalne cijene. Voditelj projekta Jakša Depolo kaže da ce ovo biti najveci Interliber dosad.

- Ova najveca ad hoc knjižara u Hrvatskoj imat ce i 60 knjižnih dogadanja na glavnoj pozornici te 83 na izlagackim, dakle ukupno 143 dogadanja knjige. Od važnijih bih istaknuo dodjelu nagrade V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman u cetvrtak u 19,30 sati, koja se tradicionalno dodjeljuje na Interliberu; zatim izložbu 20 godina Nagrade "Josip Juraj Strossmayer" i obilježavanje 40 godina profesora Baltazara, što ce biti zanimljivo jer cemo osim šest slikovnica nakladnika Ultra link imati i originalnu sobu profesora Baltazara - kaže Depolo.

I ove godine u Zagrebu se ocekuje izmedu 80 i 100 tisuca posjetitelja, a peti i šesti paviljon ostaju i dalje tako jedina mjesta dogadanja sajma.

Osim popusta na stare i nove knjige, a za vjerovati je da ce se barem neki nakladnici pridržavati sporazuma o jedinstvenoj cijeni knjige, koji jasno propisuje kada se koja knjiga smatra novom i kakvi se popusti na osnovnu cijenu mogu dati, posjetitelje ce sigurno zanimati i što bi, odnosno koga na sajmu mogli vidjeti.


Podijeli: Facebook Twiter