Knjige izašle u parkove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi projekt buzetske Narodne knjižnice "BookPark" nedavno je, kao primjer dobre prakse, predstavljen u slovenskom Novom Mestu na 5. medunarodnom strucnom skupu "Knjižnica - središte znanja i zabave: narodne knjižnice - žarišta beskrajne kreativnosti". S obzirom na to da je 2009. godina proglašena godinom kreativnosti i inovativnosti, središnja tema skupa bila je kreativnost u knjižnicama. Organizirali su ga knjižnica Mirana Jarca iz Novog Mesta i gradska knjižnica "Ivan Goran Kovacic" iz Karlovca, koja ce dogodine preuzeti ulogu domacina.

- Novim projektom, namijenjenim djeci do 10 godina, koja svoje slobodno vrijeme provode na djecjim igralištima i parkovima, uspješno smo otvorili vrata buzetske knjižnice, izišli medu djecu i roditelje. Tijekom tri proljetna mjeseca održano je 12 radionica u osam mjesnih odbora, kaže knjižnicarka buzetske Narodne knjižnice Ana Pernic. Njoj su u organizaciji i realizaciji radionica pomogle i volonterke Mila Nežic, Dijana Kolakovic i Sanja Pernic.

Mnogi su potencijalni korisnici udaljeni od knjižnice i po petnaestak kilometara. U želji da se obogati ponuda te knjige i knjižnica približi što vecem broju potencijalnih korisnika, organizirani su u sklopu projekta razliciti programi za djecu na djecjim igralištima i parkovima diljem Buzeštine.

- Djeca su izvrsno prihvatila "BookPark". Odazvala su se u velikom broju, nerijetko su im se pridružili i roditelji, a povecao se i broj clanova u knjižnici, što nas je sve ucvrstilo u namjeri da ovo postane stalan projekt, rekla je Pernic.


Podijeli: Facebook Twiter