Knjiga za svaku modno osviještenu ženu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mozaik knjižara na Giardinima jucer se na sat vremena pretvorila u mali ženski kutak. Zagrebacka stilistica Alma Premrl Zoko koja, osim što vodi modno savjetovalište na Modnialmanah.com te dijeli savjete u IN Magazinu Nove TV, sada promovira i prirucnike pod nazivom "Alma savjetuje".

Nakon stilskog literarnog prvijenca "Alma savjetuje: knjiga koju svaka žena mora imati kraj ormara", te želeci ukloniti mit nedodirljive haljine, trenutno se fokusirala na ženske haljine i publicirala cetiri knjige, koju svaka žena možda i ne mora imati kraj ormara, ali je velicinom i s 33 savjeta u knjizi može držati u torbici pri kupovini odjece, obuce ili svega onoga što žene raduje.



Tako je bilo i s Puljankama, koje su iskoristile priliku da pitaju što trebaju nositi žene krupnije grade, što one bujnog poprsja ili jacih nogu. Pocelo je sramežljivo, a onda se pretvorilo u pravi ženski kružok u kojem je svaka htjela saznati kako bolje izgledati, a takvih odgovora ženama nikad dosta.

Što odjenuti za vjencanje, može li kuma nositi crno, kako istaknuti najbolje fizicke karakteristike, prikriti ono cime niste zadovoljni, kako odabrati donje rublje, koje pogreške cinimo u odijevanju bila su samo neka od pitanja na koje su žene tražile odgovore.

Osim što je Alma upozoravala na greške koje žene cine u odijevanju, savjetovala je i kako izabrati neki komad odjece do toga kako definirati vlastiti modni stil. Buduci da Puljanke nemaju prilike komunicirati sa stilistom, male su knjižice razgrabljene u trenu. Svaka je našla ponešto: od haljine za djevojcice, vjencanice, haljine za posebne prigode i haljine za svaki dan. Prava knjižica za pravu haljinicu.


Podijeli: Facebook Twiter