Knjiga opet stanuje u Rovinjskom Selu

Svečanost u povodu otvaranja knjižničnog stacionara u Rovinjskom Selu
Svečanost u povodu otvaranja knjižničnog stacionara u Rovinjskom Selu

Zahvaljujući upornosti djelatnika Gradske knjižnice "Matija Vlačić Ilirik" i predstavnika Mjesnog odbora Rovinjskog Sela, nakon pet godina od inicijative, projekt je realiziran uz podršku Grada Rovinja. Najveće je istarsko Selo, dobilo knjižnični stacionar u Domu umirovljenika, u prostoru od nemalih pedesetak četvornih metara. Upravo, taj mali korak za čovječanstvo, a ogroman za više od tisuću žitelja koji žive u Rovinjskom Selu, bio je i povod za okupljanje i slavlje.

Svečanosti je u ime Grada Rovinja prisustvovao i predsjednik Gradskog vijeća Rovinj sa suradnicima, Davorin Flego koji je, između ostalog istaknuo da danas žitelji Sela, s ponosom mogu istaknuti da u odnosu na ostali dio zemlje imaju dva puta veći standard, barem što se knjige tiče.

Podsjetimo, u knjižničnom se stacionaru nalazi oko pet tisuća knjiga, mahom beletristike koja će se po riječima Borisa Domagoja Biletića, ravnatelja rovinjske/matične knjižnice moći iznajmljivati dva puta na tjedan - srijedom od 17 do 19, i potom subotom od 10 do 12 sati.

Biletić je također, obraćajući se mnogobrojnoj seljanskoj publici, iskoristio trenutak da se u ime svih djelatnika, koji su iznimno bili angažirani na otvorenju stacionara zahvali predsjedniku MO Rovinjskog Sela, Vladi Cvitiću na njegovom velikom doprinosu i zalaganju. Podsjetio je, također da ove knjige nisu "višak" i nešto čega se Rovinj želio riješiti već novi i atraktivni naslovi, koje će Seljani imati priliku besplatno posuditi.

Vlado Cvitić, na ovom je doista impresivnom okupljanju, a potom i razgledavanju nove knjižnice zamolio svoje sumještane da razmisle o trećem, trenutno nenastanjenom katu kuće na adresi Velebić u kojoj su sada smješteni umirovljenici i knjižnica, i pretvore ga u nešto korisno za čitavo Selo.

Na samoj svečanosti otvaranja svečano je presječena ukrasna traka, a tom je činu prethodilo nastup pjesnikinja Marije Pogorilić, Mire Čikan Ružić, Tatjane Pokrajac Pappucci i Nevenke Uljanić, kao i nastup mališana KUD-a "Stjepan Žiža". (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter