"Knjiga o džungli" od 6. prosinca u INK-u

Rade Radolović u ulozi Balooa
Rade Radolović u ulozi Balooa

Dramski studio Istarskog narodnog kazališta priprema predstavu "Knjiga o džungli", prema tekstu Rudyarda Kiplinga, koja će za najmlađu publiku premijerno biti izvedena 6. prosinca. Redateljice predstave su Andrea Gotovina i Marijana Peršić.

Dok je Gotovina i koreografkinja, Peršić potpisuje i adaptaciju, dramatizaciju i tekst songova. Autor glazbe Marijan Jelenić, a scenografi su Ivan Dobran, Silvio Živković i Sven Stilinović. Kostime je kreirala Desanka Janković, a oblikovatelj svjetla je Dario Družeta. Stručni suradnik na projektu je Petar Šajatović, a asistent Aleksandar Bančić.

U predstavi igraju Petar Starčević, koji tumači Mowglija, Bagheera je Helena Minić, a Baloo Rade Radolović. Lana Gojak tumači Džunglu, Filip Blažević je Shere Khan, Kaa je Alma Tognon, a Raksha Sara Stepanović. Akela je Marin Janković, a Mladi vuk Fran Vozila.

Vukove tumače Tisa Kliček, Petra Vejnović, Anastasia Garić, Michelle Salome Kursar, Sanela Hasanbegović i Saša Marković. Kralj majmuna je Karlo Stipić, a Majmuni su Gabrijel Lazić, Filip Lugarić, Stela Hrkač, Svenia Antić, Gaia Radić i Mateja Kurilić. Djevojčicu tumači Veronika Siladić.

- Vježbamo oko dva mjeseca, a vrlo je lijepo i znakovito što tu zajedno glume polaznici Dramskog studija i naši profesionalni glumci. Glumcima je zabavno raditi uz djecu, a djeca od njih na taj način spontano puno nauče, kazala je Andrea Gotovina. (V. BEGIĆ, ssnimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter