Knjiga narudžbi Uljanika teška više od milijardu eura

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Brodogradilište Uljanik danas slavi svoj dan, točnije 159. godišnjicu osnutka. Od 1856. godine pa sve do današnjih dana Uljanik je postavljao visoke standarde profesionalnosti i kvalitete u brodogradnji, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu. Danas Uljanik grupa počiva na načelima korporativnog upravljanja velikim poslovno-proizvodnim sustavima na dvije lokacije, a okosnicu čine pulsko i riječko brodogradilište, dvije tvornice motora i proizvodnja opreme u Vodnjanu.

U godini koja je na izmaku Grupa je ostvarila sve svoje ciljeve, a, kako pojašnjavaju, gotovo je u potpunosti dovršeno restrukturiranje 3. maja te reorganizacija cijele Grupe. Između ostalog, navode da je nakon višegodišnje krize koja je iscrpila ali i "potopila" dobar dio svjetske brodogradnje, Uljanik pronašao način kako prebroditi najteže trenutke te je u prošloj i posebice ovoj godini zabilježio velike pomake na području prodaje i ugovaranja novih projekata. Stoga se danas mogu pohvaliti knjigom narudžbi koja ima 25 gradnji vrijednih više od milijardu eura.

- Na tržištu je Grupa aktivna u nekim potpuno novim nišama te ćemo 2016. godinu dočekati spremni i s namjerom da naše razvojne ciljeve realiziramo u sljedećih par godina. Unatoč činjenici da je višegodišnja kriza ostavila traga na rezultatima poslovanja, tijekom ove godine značajno su povećani prihodi, što je kvalitetna osnova za trajniju stabilizaciju poslovanja u narednim godinama.

Naravno, sve to ne bi bilo moguće da nema naših vrijednih radnika, poslovnih partnera, suradnika i svih onih kojima je Uljanik u srcu, poručili su iz brodogradilišta.

Današnju godišnjicu planiraju proslaviti u pozitivnoj atmosferi i s novim izazovima. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter