Knjiga izostavljena tehnickom greškom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tehnicki problemi uzrok su kasnog uvrštenja knjige "Zanimljiva vremena" Erica Hobsbawma na popis naslova koji se natjecu za nagradu Kiklop, objavio je danas priopcenjem Bruno Kragic, predsjednik Upravnog odbora knjižne nagrade Kiklop.

Josip Panduric, direktor izdavacke kuce Disput iz Zagreba nedavno je uputio dopis Upravnom odboru nagrade Kiklop tražeci objašnjenje za neuvrštenje knjige "Zanimljiva vremena" u izdanju Disputa na popis naslova knjiga koje se natjecu u kategoriji najbolje knjige inozemnog autora/ice godine na Sajmu knjige u Istri. Knjiga se cetiri dana nije nalazila na listi naslova za koje se moglo glasovati, a kad je nakon njegova upita uvrštena, Panduric je u dopisu naglasio da je naknadno uvrštenje cijelu nastalu situaciju ucinilo posve netransparentnom.

"Stajalište Upravnog odbora knjižne nagrade Kiklop jest da je bila rijec o tehnickoj greški informatickog sustava koji nije zaprimio prijavu knjige "Zanimljiva vremena". Nakon što nam se pismenim putem obratio Josip Panduric iz izdavacke kuce Disput utvrdeno je da njegove prijave nema medu nominiranima, pa je tajništvo nagrade promptno reagiralo i kontaktiralo clanove Upravnog odbora koji su prihvatili realnost cinjenice da je došlo do tehnicke greške. Odlucili smo knjigu staviti naknadno na popis nominiranih uz obavijest glasacima da u kategoriji najbolje knjige inozemnog autora/ice godine mogu ponovo glasovati", kazao je Kragic.

Buduci da je Panduric na kraju tražio da se knjiga povuce sa liste, Kragic kaže da je Upravni odbor poštovao njegov odabir, te se za tu knjigu više ne može glasati.


Podijeli: Facebook Twiter