Knjiga ispisana sotto voce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Promocija knjige Darije Perkovic, poznate hrvatske manekenke sedamdesetih godina, "Što vidiš" uprilicena je u cetvrtak navecer u galeriji Cvajner.

Uz autoricu na promociji su govorili povjesnicarka umjetnosti Gorka Ostojic Cvajner, književnik Daniel Nacinovic i Ana Bedrina, voditeljica pulske podružnice Hrvatske matice iseljenika.

- Posebno mi je drago predstaviti ovdje poznatu nekadašnju manekenku i njezinu knjigu. Autorica je povezana za tri toposa: Trst, Zagreb i Afriku, a sada cemo je nastojati povezati i s Pulom. Ne zaboravimo da je to lice s naslovnice krasilo poznati tjednik "Svijet", kazala je Gorka Ostojic Cvajner.

Daniel Nacinovic, koji je vodio radionicu kreativnog pisanja pri Hrvatskom konzulatu u Trstu, govorio je o literarnim pocecima Darije Perkovic, naglasivši da se radi o iskoraku u odnosu na njezin prvijenac.

- To je lagana knjiga, ispisana "sotto voce", tu se nižu razne emocijama nabijene slicice, a knjiga ima i neki svojevrsni egzistencijalni naboj. Rijec je o potrazi za istinskom slobodom i identitetom, kazao je Nacinovic koji se podsjetio na rad radionice kreativnog pisanja. Istaknuo je i da tu ima naznaka ženskog pisma, isticuci da autorica piše jednostavan nacin.

Ana Bedrina govorila je i o književnosti manjina te o njezinoj važnosti, predstavivši i Dariju Perkovic.

Autorica je predstavljanje obogatila citanjem ulomaka iz svoje knjige, a za glazbeni se intermezzo pobrinuo gitarist Goran Benevrkic.


Podijeli: Facebook Twiter