Knin: Od braniteljske udruge prisvojio 1,5 mil. kn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kninska policija podignula je kaznenu prijavu protiv 54-godišnjeg muškarca iz Knina osumnjičenog za zloporabu u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene i poslovne isprave, čime si je prisvojio gotovo 1,5 milijuna kuna.

Osumnjičeni Kninjanin protuzakonito je prisvojio novac jedne kninske udruge i zadruge, izvijestila je danas šibensko-kninske policija. Istragom je utvrđeno da je 54-godišnji muškarac, kao predsjednik udruge i upravitelj zadruge, od 1. siječnja 2008. do 31. prosinca 2012., kao službena i odgovorna osoba, koristio svoj položaj i ovlasti ne bi li si pribavio protupravnu imovinsku korist, navodi policija.

Osumnjičeni Kninjanin je podigao veću količinu novca sa žiro računa udruge i zadruge, i nije ga polagao na blagajnu tih pravnih osoba niti je ustrojio blagajničko poslovanje, već ga je potrošio, odnosno zadržao za sebe.

Na taj je način oštetio udrugu za iznos od najmanje 728.500 kuna, a zadrugu za najmanje 707.900 kuna, prisvojivši oko 1.436.000 kn.

Osim toga, 54-godišnjak je, kao službena i odgovorna osoba, unosio neistinite podatke u službenu ispravu, odnosno godišnja financijska izvješća, koja je ovjeravao potpisom i službenim pečatom kao da su istiniti, umanjujući prihode i rashode udruge. Takva je financijska izvješća dostavljao Uredu državne revizije i Gradu Kninu.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Mladenu Miloševiću, čelniku kninske udruge Tvrđava – Knin, koja okuplja branitelje liječene od PTSP-a.

Po dovršetku istrage osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predan u pritvorsku jedinicu PU šibensko-kninske. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter