Knin: Mjerenje zracenja zbog požara u vojnom skladištu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog požara u vojnoskladišnom kompleksu u Padanima pored Knina u srijedu je krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi na sastanku odlucio da se uzorkuje voda, zrak te mjeri zracenje zbog detonacija eksplozivnih sredstava u izgorjelom vojnom skladištu, priopcilo je ministarstvo.

U priopcenju se navodi da ce o rezultatima javnost biti pravodobno obaviještena.

- U požaru nije bilo ozlijedenih, a jedna je osoba zatražila lijecnicku pomoc te je nakon pregleda puštena kuci, navodi ministarstvo i dodaje da je sastanak vodio predsjednik stožera ministar Darko Milinovic.

Požar na podrucju Padana ponovno se aktivirao, a iz vojarne odjekuju detonacije te su zracne i zemaljske snage povucene iz sigurnosnih razloga, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).



Na sanaciju požarišta na podrucju Padana u srijedu ujutro su bila upucena cetiri kanadera i dva air tractora, kaže se u izvješcu DUZS-a od 10 sati.

Ujutro nije više bilo otvorene vatre i prestale su detonacije na požarištu na podrucju Padana na kojem se u utorak vatra proširila i na vojarnu Stara straža, izvijestio je DUZS.

Radi sigurnosti ljudi, zbog povremenih eksplozija unutar skladišta vojarne na opožarenom podrucju, županijski vatrogasni zapovjednik u utorak je donio odluku o evakuaciji stanovništva u krugu 5 kilometara od skladišta vojarne koja je pocela u 17.17 sati.

Prema posljednjim informacijama 213 ljudi je evakuirano u Knin - 133 ih je smješteno u vojarni General Andrija Matijaš Pauk, a 80 u vojarnu Kralj Zvonimir. Izvan kruga od 5 kilometara tijekom noci dežurao je 31 vatrogasac iz Javne vatrogasne postrojbe iz Knina i državne intervencijske postojbe iz Zadra, Šibenika i Splita.

I dalje je u prekidu željeznicki promet te cestovni promet na dionici D1 Gracac-Knin te na dionici D59 Knin-Kistanje. Prometuje se obilazno Gracac - Obrovac - Kistanje - Drniš - Knin, navodi se u priopcenju.

Ministar obrane Davor Božinovic osnovao je Povjerenstvo za utvrdivanje okolnosti nastanka eksplozije.


Podijeli: Facebook Twiter