Klupa je poželjna u svakom domu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Klupa je postala hit u opremanju doma. Ne zauzima previše prostora, osim ako se ne radi o osobitim dizajnerskim rješenjima, mobilna je u prostoru i može zadovoljiti razlicite zahtjeve. Komad namještaja, koji ispunjava sve ove kriterije, poželjan je u svakom domu.



S naslonom ili bez njega, izvedena u drvu, metalu, plastici ili kombinaciji ovih materijala, tvrda ili udobnija, pravokutne ili zaobljene forme, klupa ce zadovoljiti sve interijerske prohtjeve i dizajnom se uklopiti u sve stilove. Nenametljiva u prostoru, ali ipak primjetna, cesto definira ugodaj kutka u kome se nalazi. Bez obzira u koju ju prostoriju postavite, naci ce svoje mjesto i namjenu. Dizajn klupe može biti prilagoden funkcijama odredenih prostorija, a može poslužiti kao polica, ostava, biblioteka.



Osnovna funkcija klupe u dnevnom boravku je sjedenje. Može poslužiti kao nadopuna grupi za sjedenje ili biti postavljena samostalno u prostor. Ukoliko se izdvaja od grupe za sjedenje, preporucljiv je praktican i dopadljiv dizajn klupe, koji ce ju vizualno podijeliti na dva udobna sjedaca mjesta, a prostor izmedu pretvoriti u potencijalni stolic.

Ukoliko imate stambenu kuhinju, (onu u kojoj se priprema i konzumira hrana), odaberite klupu u formiranju prostora za objedovanje. Ona ce biti izuzetno prakticno rješenje u manjim kuhinjama, jer ce na maloj površini osigurati veci broj sjedacih mjesta.



Klupa je izuzetno praktican element u spavacoj sobi, a pogotovo kada se smjesti u blizini kreveta. Osim pomoci pri svlacenju i oblacenju, poslužit ce za odlaganje odjece. Iz istih razloga, preporucljivo ju je postaviti u garderobu i kupaonicu.

Uredenje djecje sobe treba osigurati raznolike aktivnosti. Idealan element, koji ce upotpuniti ovaj zahtjev, je klupa. U djecju sobu postavite višenamjensku klupu, koja ce osim udobnog sjedenja, elementa za skakanje ili postavljenje igracaka, poslužiti kao ostava za knjige i predmete. Klupu možete oblikovati s otklopnom sjedacom plohom ispod koje ce biti spremište ili kao ormaric na cijoj se gornjoj plohi može sjediti.



Ulazni prostor u dom, koji cesto nije velik, opremite klupom. Ona može biti integrirana u element, koji sadrži vješalice, police, ogledalo, itd. Mogucnost sjedenja pri presvlacenju odjece i obuce, olakšat ce vam postupak. Osim toga, ovo može biti vizualno vrlo zgodno te prakticno rješenje.



I na kraju, za sve one koji imaju kucne ljubimce - porucujemo: postavite klupu u svoj dom i osigurajte ugodan kutak za njihovo odmaranje! (Monika Galovic Dumendžic, dipl.ing.arh.)

www.interijernet.hr


Podijeli: Facebook Twiter